Новини

Чиста вода – в кожний будинок

Image5 липня 2012 року на територіях Салтиковської та Красненскої сільських рад  Конотопського району водночас відбулися дві урочисті події – введення в експлуатацію водопроводів. 

Це стало можливим завдяки наполегливій співпраці районної ради і районної державної адміністрації, особливо голови районної ради Анатолія Боярчука, голови райдержадміністрації Олександра Лугового  та наданню допомоги з районного бюджету – по 160 тис.грн кожній громаді, завдяки залученню до будівництва швейцарсько-українського проекту DESPRO, за яким громади кожного з сіл отримали фінансову допомогу в сумі 240 тис.грн. не останнє місце в будівництві відіграла активність громад.

Image

Обслуговуючими кооперативами "Салтикове – вода" та  "Красне – вода" за підтримки Швейцарсько-Українського проекту "підтримка децентралізації в Україні DESPRO" за період з червня 2011 року по червень 2012 року втілено в життя проекти громад сіл Салтикове, Красне, Вишневе та Лебедєве – "Вода це джерело життя". В результаті реалізації проекту покращено якість життя 863 мешканців сіл.

Image

З хлібом-сіллю та піснями зустріли селяни гостей, адже вони з нетерпінням чекали коли в їх оселях покращаться побутові умови.

Привітали жителів сіл з цією подією заступник голови Сумської ОДА Микола Деркач, експерт українсько-швейцарського проекту DESPRO В'ячеслав Козак, голова районної ради Анатолій Боярчук, голова райдержадміністрації Олександр Луговий.

Image

„Забезпечення якісною водою кожного дому в районі здійснюється у рамках виконання програми Президента України Віктора Януковича «Україна для людей» та Стратегії розвитку «Нова Сумщина-2015. Добрі справи, поліпшення добробуту сільських  мешканців виконуються там, де ініціативні керівники – голови районних рад, голови райдержадміністрацій, сільські голови. Наступний проект на Конотопщині реалізовуватиметься вже в цьому році і стосуватиметься вивезення й утилізації твердих побутових відходів” – зазначив у своєму виступі заступник голови Сумської ОДА Микола Деркач.

Image

– Де громада ініціативна, згуртована, там можна вирішити будь-яку справу, – підкреслив Микола Андрійович.

Очільники району відмітили, що влада працює для людей, створюючи комфортні умови для проживання жителів найвіддаленіших куточків району.

Image

Перейти до вмісту