Новини

Губернатор Сумщини Юрій Чмирь відвідав Конотопщину

Image16 травня з робочою поїздкою Конотопщину відвідали голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь та заступник голови ОДА Сергій Слизький. На Конотопській землі гостей зустрічали голова районної ради Анатолій Боярчук голова райдержадміністрації Олександр Луговий, громадський актив району.

Image

Нещодавно в смт Дубов’язівка після капітального ремонту відновив роботу будинок культури. Сюди з коротким візитом завітали керівники області й району. Оглядаючи приміщення будинку культури після ремонту Юрій Павлович дав високу оцінку проведеній роботі. Він також цікавився гуртковою роботою, роботою бібліотеки, спілкувався з дітьми і жителями селища, які надзвичайно задоволені , що будинок культури має тепер такий ошатний вигляд.

Image

Подальший маршрут голови ОДА Юрія Чмиря пролягав через с.Сім’янівка, де він оглянув стан реконструкції Меморіалу Слави, що проводиться в цьому селі за кошти ТОВ «Агропродукт» та за сприяння директора цього підприємства, депутата районної ради Віталія Литвиненка.

Юрій Чмирь: «На Сумшині у 2012 році буде розширено

елеваторні потужності на 250 тисяч тонн»

У рамках реалізації наміченого, в Конотопському районі розпочато будівництво нового зерносховища. Ємкість елеватора, що зводить ТОВ «Вітчизна», – 15 тисяч тонн.

«Будівництво нових елеваторів свідчить про те, що в регіоні створені зручні умови для ведення бізнесу, розвитку аграрних компаній Сумщини. Співпраця влади та бізнесу має на меті створення нових робочих місць та розвиток сільських територій, забезпечення комфортних умов для життя в кожному населеному пункті регіону», – зазначив голова облдержадміністрації Юрій Чмирь.

«Підприємство вже має елеватор потужністю 29 тисяч тонн. Цьогоріч ми додатково зводимо 3 ємкості для зберігання зерна по 5 тисяч тонн кожна та монтуємо ще одну сушарню для насіння», – повідомив генеральний директор ТОВ «Вітчизна» Сергій Чижик.

Завдяки будівництву сучасного елеватора у нас з’являється можливість для підготовки якісного зерна, що відповідало б усім експортним показникам та збільшення кількості робочих місць, – наголосив інвестор.

Також губернатор Сумщини високо оцінив роботу керівників району. Відзначив, що в районі є справжні господарі, які керують усіма напрямками роботи, повністю володіють ситуацією в районі. Завдяки цьому на Конотопщині розвиваються сільські території. До цього залучаються інвестори, у даному випадку це ТОВ «Вітчизна». Відрадно, що співпраця влади і аграрних компаній будується на принципах взаємодопомоги.

Під час спілкування очільники району голова районної ради Анатолій Боярчук і голова РДА Олександр Луговий зазначили, що робота з інвесторами в першу чергу будується на взаємоповазі, спільній співпраці. Ми всі працюємо для людей. Влада прагне створити комфортні соціальні умови для населення, а інвестори намагаються не лише заробити кошти, а й відкрити нові робочі місця, сприяти розвитку територій. Сільські голови з інвесторами укладають соціально-економічні угоди, загальною вартістю близько 2 млн 700 тис.грн. Прикладом того є реконструкція пам’ятників загиблим воїнам у с.Жолдаки, с.Сім’янівка, с.В’язове, с.Землянка. А також надання коштів для будівництва водогонів, газопроводів, ремонтів будинків культури та інших закладів. Очільники району  подякували керівникам сільгосппідприємств за співпрацю, активну участь у вирішенні всіх питань, які порушують жителі населених пунктів району.

 Image

Юрій Чмирь побував на місці майбутнього

картоплесховища у с.Попівка

На Конотопщині закладено сучасне картоплесховище, передбачене для зберігання 2 тисяч тонн овочів. «Зведення нових площ для зберігання картоплі дозволить створити нові робочі місця, залучити додаткові надходження до бюджету, а головне – протягом року мати у засіках продукцію власного виробництва», – зазначив голова облдержадміністрації, перебуваючи на місці майбутнього картоплесховища у селі Попівка.

За його словами, сьогодні підприємці відчувають підтримку держави. Тому готові вкладати кошти в будівництво інфраструктурних об’єктів. Вартість проекту – понад 2 мільйони гривень.

Директор фермерського господарства Віталій Міщенко планує завершити роботи до жовтня поточного року, сподіваючись на дієвість державної програми, що гарантує інвесторам компенсацію 50% коштів, залучених на будівництво овочесховищ.

«Влада стимулює інвесторів розвивати сільське господарство, забезпечувати регіон продуктами харчування власного виробництва та виходити на нові аграрні ринки», – акцентував губернатор Сумщини.

Image

Перейти до вмісту