Новини

Конотопщина пам’ятає всіх, хто виборов Велику Перемогу!

ImageДень перемоги! Його урочистим салютам не змовкнути у віках, його сльозам радості не забутися ніколи. Цей травневий день 1945 року увійшов до історії як свято визволення людства від фашизму.

Перемога… І якщо сьогодні над нами – мирне небо, сміються діти і колоситься хліб на полях, то це тільки тому, що була весна 1945 року, весна Перемоги.

На календарі – 67-а переможна весна. Давно загоїлись рани землі – затягнулись і заросли окопи і воронки від бомб і снарядів, виросло три покоління людей, та не забувається в пам’яті та страшна війна, що забрала мільйони людських життів.

Районне свято, приурочене 67-й річниці Великої перемоги, відбулося 8 травня. До залу засідань РДА були запрошені ветерани Великої Вітчизняної війни з сіл району, були присутні керівники органів місцевого самоврядування і державної влади, підприємств, установ і організацій, молодь і діти.

Зі словами синівської вдячності за їх ратний і трудовий подвиг до сивочолих ветеранів звернулись керівники району – голова районної ради Анатолій Боярчук, голова райдержадміністрації Олександр Луговий.

Наші ветерани – наша жива історія подвигу, приклад для наслідування, легенда. На згадку про переможний день 9 Травня 1945 року керівники району привітали кожного ветерана особисто, вручивши їм квіти і подарунки.

Змістовну концертну програму підготували для ветеранів учасники художньої самодіяльності, передавши в піснях періоду Великої Вітчизняної війни та піснях на воєнну тематику всю палітру людських почуттів, надій і переживань, які відчували тоді безпосередні учасники подій. Для ветеранів підготували і провели святковий вогник.

В цей же день, у селі Малий Самбір керівники Конотопського району – голова районної ради Анатолій Боярчук і голова райдержадміністрації Олександр Луговий разом з громадським активом  на урочистому зібранні відкрили меморіальну дошку на честь уродженця цього села, героя Радянського Союзу Федорка Івана Степановича. Присутні на заході вшанували хвилиною мовчання пам’ять земляка та усіх, хто поклав життя за Перемогу, хто відійшов за межу вічності в мирний час і чиє життя скоротила війна.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Перейти до вмісту