Новини

В Конотопському районі відбувся виїзний семінар

Image14 березня 2012 року в Конотопській районній раді відбувся виїзний семінар за участі селищного, сільських голів Конотопського, Буринського районів області та Підлипенської сільської ради м.Конотоп.

В семінарі на тему: «Актуальні проблеми розвитку місцевого самоврядування на сучасному етапі» взяли участь заступник голови Сумської обласної ради Валерій Толбатов, голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської райдержадміністрації Олександр Луговий, голова Буринської районної ради Григорій Нікітченко.

Вступним словом голова районної ради Анатолій Боярчук привітав учасників семінару і презентував Конотопський район.      

Метою запланованого заходу було інформування керівників сільських громад щодо застосування законодавчих та підзаконних нормативно-правових актів з питань соціально-економічного розвитку відповідних територій, надання їм методичної та консультативної допомоги в здійсненні власних та делегованих повноважень.

Учасники навчання заслухали інформації доповідачів про застосування  Законів України «Про захист персональних даних» та «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», про повноваження органів місцевого самоврядування в сфері регулювання земельних відносин та у сфері управління комунальною власністю. Ознайомились з напрямками бюджетної та економічної політики в Україні, роллю територіальних громад у залученні додаткових доходних джерел до місцевих бюджетів.

Підсумки семінару підбив заступник голови Сумської обласної ради Валерій Толбатов.

Image

Image

Image

Image

Перейти до вмісту