14 сесія 6 скликання (31.01.2012)

Про звіт постійної комісії районної ради з питань молоді…

Image

КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

31.01.2012

Про звіт постійної комісії районної

ради з питань молоді, освіти, культури,

охорони здоров’я та соціального захисту

          Заслухавши звіт постійної комісії районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту про свою діяльність, керуючись пунктом 8 частини 1 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,

          районна рада вирішила:

          Звіт постійної комісії районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту про свою діяльність взяти до відома.

Голова районної ради                                            А.В.Боярчук

І.В.Клігунова 6 64 43

Надіслати: до протоколу – 2, постійній комісії районної ради з питань планування, бюджету, фінансів та питань реалізації державної регуляторної політики – 1.

Про роботу постійної комісії з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров'я та соціального захисту за період з 01.12.2010 по 28.12.2011

До складу постійної комісії з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров`я та соціального захисту увійшли 11 депутатів.

Постійною комісією опрацьовано і подано на розгляд сесії чи не найбільшу низку питань, що стосуються освітянсько-культурної та медико-соціальної сфери життя району. На 11 засіданнях, окрім загальних 172 питань,  з яких 147 виносились  на розгляд сесій, проаналізовано 120 профільних питань. В порядку контролю розглянуто 52 питання. За рішенням ради взято на контроль комісії 45 рішень. 

Коло розглянутих комісією питань надзвичайно широке, охоплює всю гуманітарну та соціальну сфери життя району. У звітному періоді були прийняті цільові програми „Цукровий діабет” на 2011 – 2013 роки; призначення  і  виплати  компенсації  фізичним   особам, які  надають  соціальні  послуги  у 2011  році; надання фінансової допомоги інвалідам-чорнобильцям до 26-ї річниці Чорнобильської катастрофи; встановлення та виплати у 2012 році щомісячної стипендії інвалідам війни та учасникам бойових дій, яким виповнилось 90 і більше років; встановлення та виплати у 2012 році щомісячної стипендії особам, яким виповнилось 100 і більше років; соціального захисту осіб, які потребують лікування шляхом гемодіалізу, на 2012 рік; соціального захисту окремих категорій населення району на 2012 рік; надання щомісячної матеріальної допомоги батькам, діти яких загинули при виконанні обов’язків військової служби на території республіки Афганістан; соціального захисту сімей, в яких виховуються онкохворі діти, на 2012 рік; призначення і виплати  компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги у 2012 році; зайнятості населення району на 2012-2013 роки.

Поліпшенню роботи галузі освіти сприяють затверджені районні програми: „Освіта Конотопщини.2008-2011 роки”, відпочинку та оздоровлення дітей на 2011 і 2012 рік, розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року; і районні цільові програми „Дитячі меблі”, впровадження у навчально-виховний процес ЗОШ інформаційно-комунікативних технологій „Сто відсотків” та соціальна програма підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти, які затверджені  на період до 2015 року. Разом з цим у звітному періоді, розглянуто питання про встановлення середньої вартості харчування дітей дошкільного віку за одне відвідування.

З метою створення сприятливих умов для успішної реалізації соціальної молодіжної політики в районі, розвитку фізичної культури і спорту, сприяння зміцненню здоров'я населення, були затверджені на 2012 рік наступні районні програми: розвитку фізичної культури і спорту; розвитку футболу в районі; підтримки сім’ї; забезпечення рівності жінок і чоловіків; „Молодь Конотопщини”.

Наступна важлива ділянка роботи постійної комісії, це розгляд ходу виконання раніше прийнятих програм. Комісією проаналізовано виконання 26 районних програм.

 Депутатів нашої комісії об’єднує відповідальна депутатська діяльність та активна життєва позиція. Вважаю, що по проведеній роботі, по якості підготовлених рішень, по явці депутатів на засідання постійної комісії та сесії районної ради комісія здійснює свою діяльність на належному рівні, працює злагоджено та професійно.

 

Перейти до вмісту