Новини

Проведені заходи

Image8 липня перший заступник голови обласної ради О.А.Бояринцев, голова районної ради А.В.Боярчук, голова райдержадміністрації О.П.Луговий та міський голова В.І.Дзед провели зустріч із керівництвом ВПУ-4 з питання співробітництва  ДАП „Конотопський агролісгосп” по виготовленню меблів для загальноосвітніх закладів області.

Також Олег Анатолійович у супроводі міського голови Василя Дзеда та секретаря міської ради Миколи Башкирова відвідав пологове відділення Конотопської ЦРЛ і подарував медикам украй необхідний апарат для визначення рівня білірубіну.

Наявність цього апарату дозволить безтравматично отримувати необхідні показники стану крові новонароджених дітей. Лікар-неонатолог Олександр Бранчук, дякуючи за подарунок, щиро зізнався, що до сьогоднішнього дня він тільки мріяв мати такий прилад: «Мою радість зрозуміють і колеги-медики, і батьки. Якщо раніше ми кілька разів на добу були змушені брати кров з вени немовляти, то тепер сучасний прилад показує рівень білірубіну тільки від дотику до шкіри. Наші діти це оцінять!»

До речі, у пологовому відділенні Конотопської ЦРЛ народилося найбільше немовлят порівняно з іншими містами Сумщини. За перше півріччя поточного року з'явилося на світ 485 малюків (для порівняння – у Ромнах 340, Глухові 330 і т.д.) і що дуже приємно та символічно – під час перебування гостей тут народилась дівчинка.

Олег Бояринцев багато зробив для розв'язання ще одного проблемного питання – добудови нового корпусу ЦРЛ, яке було розпочате кілька десятиліть тому, проте потім зупинене і «заморожене».

«Для конотопчан у мене є новина: на добудову нового пологового будинку Уряд виділяє перший транш у сумі 15 мільйонів гривень, – повідомив пресі Олег Анатолійович. – Побувавши у Конотопі на День захисту дітей, я наголосив, що діти є одним з пріоритетів нашої влади, оскільки вони – наше майбутнє. Ми тоді відвідали пологове відділення ЦРЛ і отримали інформацію про проблеми цього закладу. І лікарі, і представники місцевої влади говорили, що багато років питання будівництва нового корпусу висить у повітрі, а тим часом старий пологовий будинок у прямому значенні тріщить по швам. За місяць нам вдалося багато зробити для вирішення цієї проблеми, думаю, найближчим часом буде розпочато будівництво недобудованого корпусу. Готується розпорядження Кабміну, після чого до роботи візьмуться будівельники. Отже, найголовніше бажання дитячої медицини Конотопа почало втілюватися у життя»,- наголосив перший заступник голови обласної ради.

Image

Image

Image

Перейти до вмісту