Новини

Свято Першої ягоди

Image12 червня на базі Сумської дослідної станції садівництва ІС УААН, що в селі Малий Самбір проходило Свято Першої ягоди , і з’їхалось на нього багато гостей з Конотопського району, міста Суми, а також гості з Чернігівщини.

За роки роботи дослідна станція садівництва стала відома далеко за межами району та області. Однією з культур, над вирощуванням і дослідженням різних сортів якої тут активно працюють, є саме суниця.

Першій ягідці – суниці – радіють як дітвора, так і дорослі, бо вона – джерело вітамінів і першою відкриває ягідний сезон літа.    

 Директор Сумської дослідної станції садівництва, кандидат сільськогосподарських наук В.В.Фільов, голова районної ради А.В.Боярчук, голова райдержадміністрації О.П.Луговий, Малосамбірський сільський голова Р.В.Гуденко щиро привітали та подякували всім хто прийшов на свято розділити радість садівників про те що, є на землі така смачна і корисна ягода суниця в честь якої у селі й засноване свято.  

Усі присутні взяли участь у програмі святкових заходів.

Театралізоване дійство «Ми віншуємо суницю – першу ягоду-царицю» підготували і представили широкому загалу Малосамбірці.

Феєричною була концертна програма, підготовлена учасниками колективів художньої самодіяльності району.

Далі, програму свята продовжили спортивні змагання з футболу та волейболу, де змагались спортсмени збірних команд Сумської облдержадміністрації, Конотопської райдержадміністрації, Козелецької райдержадміністрації, команди керівників господарств і сільських голів Конотопського району, а також сільська місцева команда. Усіх переможців змагань відзначили кубками і сувенірами.

Цікаво було спостерігати за забігом козенят, і хоча було спекотно, всі тварини добігли до фінішу та навіть визначився серед них переможець.

На свято завітало багато малюків, для яких теж знайшлись цікаві розваги на батутах. Також, кожен з них здійснив подорож у казковому поїзді, та отримав від такої поїздки велике задоволення. Своєрідного колориту святу додавали козацький курінь, де всі бажаючи могли посмакувати українськими стравами, а також „сунична палатка”, де усіх безкоштовно пригощали суницями. 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

 

Перейти до вмісту