Новини

Про швейцарсько-український проект „Підтримка децентралізації в Україні”

ImageВ рамках планування подальшої співпраці проекту DESPRO „Підтримка децентралізації в Україні” з Сумською областю, 28 січня у приміщенні адмінбудинку Конотопської райдержадміністрації проведено зустріч з представниками проекту DESPRO.

В цьому заході взяли учать голова районної ради Боярчук А.В., голова райдержадміністрації Луговий О.П., селищний та сільські голови, голови обслуговуючих кооперативів та депутати сільських рад району.

            Експерт проекту DESPRO Козак В.І. ознайомив слухачів з діяльністю проекту DESPRO в Україні. У своєму виступі  В’ячеслав Іванович зазначив, що в період з 2010 по 2012 роки Проект здійснює подальшу підтримку громад із децентралізованого надання послуг, розширивши географію діяльності та спектр сфер впливу. Відтепер, окрім Вінницької області та Автономної Республіки Крим, Проект „Підтримка децентралізації в Україні” працює у Сумській області. Крім сфери водопостачання, DESPRO підтримує місцеві проекти з утилізації твердих побутових відходів. Проект також запроваджує та підтримує механізм ефективного управління досвідом – посилення експертних мереж та мереж мереж практиків, веб – портал, ресурсний центр тощо.

            Оскільки застосовані у першій фазі діяльності DESPRO організаційні підходи та досвід можуть бути використані в рамках реалізації реформ, Проект „Підтримка децентралізації в Україні” сприяє ефективному діалогу між різними гілками та рівнями влади, підтримує широке обговорення реформ у регіонах.

             Присутні мали змогу переглянути документальний фільм по темі.

Image

Image

 

Перейти до вмісту