Новини

Про відзначення Дня Соборності України та проведені заходи

Image21 січня  на Конотопщині відбулися урочисті збори  з нагоди відзначення Дня Соборності України. У заходах взяли участь голова районної ради А.В.Боярчук, голова райдержадміністрації О.П.Луговий, представники громадськості Конотопського району.

Звертаючись до присутніх, голова районної ради та голова райдержадміністрації зазначили, що  проголошення соборності української землі ознаменувало єдність українського народу, його братню міць та силу.

Сутність соборності полягає не тільки в об'єднанні українських земель, а також у монолітності української нації, в її духовній та політичній єдності, соціальному партнерстві та громадській домовленості.

Ідея незалежності і державного суверенітету з  давніх-давен  була головним змістом і метою державницької ідеології нашого народу. Вона і нині не перестає хвилювати не тільки державотворців і політичних діячів, а й пересічних громадян.

Голова районної ради А.В.Боярчук, голова райдержадміністрації О.П.Луговий привітали учасників зібрання та висловили впевненість у тому, що День Злуки – був, є і залишить величною подією в нашій державі.

Продовжилися урочисті збори яскравою концертною програмою учасників художньої самодіяльності району.

Представники влади району  поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, який є символом свободи, національного відродження та української державності.

Image

Image

Image

 Image

 Image

***

Цього ж дня у приміщенні адмінбудинку Конотопської райдержадміністрації головою районного відділення Всеукраїнської асоціації селищних та сільських рад Конотопського району Клінушиним М.Ф. проведено збори селищного та сільських голів, членів Всеукраїнської асоціації селищних та сільських рад району на яких обрано трьох делегатів від району для участі в обласній конференції. В зборах взяли участь голова районної ради А.В.Боярчук, голова райдержадміністрації О.П.Луговий, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації, представники засобів масової інформації.

Перейти до вмісту