Новини

Інформація по 48 сесії районної ради та проведені заходи

29 жовтня 2010 року відбулась сорок восьма сесія районної ради,  в роботі якої взяли участь, крім депутатів, заступники голови райдержадміністрації, селищний та сільські голови, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації, представники засобів масової інформації.

На початку пленарного засідання з нагоди закінчення каденції п’ятого скликання голова ради Валентина Малігон подякувала  депутатам районної ради, які за звітний період розглянули багато питань та прийняли виважені рішення, плідно працювали у постійних комісіях,  депутатських фракціях.

Висловила подяку голові райдержадміністрації Олександру Луговому, трудовим колективам відділів і управлінь райдержадміністрації, селищному та сільським головам за злагоджену і ефективну роботу. Але найбільша вдячність була висловлена  громаді району, яка з розумінням ставиться до проблем, підтримує всі добрі починання районної влади та допомагає їй в роботі, зосереджуючи увагу на актуальних проблемах місцевих громад.

Очільники району вручили грамоти та подяки головам постійних комісій,   депутатському активу, сільським головам а також начальникам відділів та управлінь райдержадміністрації.

Перейшовши до розгляду питань порядку денного, депутати затвердили звіти про виконання програми економічного і соціального розвитку району за 9 місяців 2010 року (інформувала начальник управління економіки райдержадміністрації Олійник Н.Г.) та про виконання районного бюджету (інформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Лісунова К.В.), внесли зміни до районного бюджету на 2010 рік.

З метою забезпечення підготовчого процесу формування місцевих бюджетів на 2011 рік проголосували за прийняття до спільної власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району закладів охорони здоров’я, що знаходились в комунальній власності селищної та сільських рад та делегували районній державній адміністрації повноваження по управлінню майном спільної власності територіальних громад сіл, селища Конотопського району щодо зазначених закладів охорони здоров’я.

Наступні питання стосувались освітянської галузі.

Розглянувши подання відділу освіти райдержадміністрації, враховуючи висновки постійної комісії районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров'я та соціального захисту, районна рада погодила призначення  Тимощук Аліни Валдемарівни на посаду директора Конотопського районного Центру позашкільної роботи, затвердила статути Кошарівського та Тернівського навчально-виховних комплексів.

Обговорили та прийняли   районну програму роботи з обдарованою молоддю на 2011 рік, а також розглянули інші питання порядку денного.

Останніми питаннями на сесії прийняли чотири рішення щодо зняття з контролю рішень районної ради, що вже виконані.

Попередній розгляд та обговорення матеріалів сесії було проведено на  засіданні профільних комісій  районної ради, під час якого депутати отримали інформацію з питань порядку денного, які були погоджені на засіданні президії районної ради для   розгляду на пленарному засіданні.

Image

Image

Image

Image 

 

***

Протягом тижня голова районної ради В.М.Малігон спільно з головою райдержадміністрації О.П.Луговим проводили зустрічі з жителями сіл району.

Такі зустрічі проведені 26 жовтня – на території Вирівської та Попівської сільських рад, 27 жовтня – на території Дубов’язівської селищної, Красненської, Салтиківської, Жовтневської сільських рад, 28 жовтня – у Соснівській, Великосамбірській і Малосамбірській сільських радах, 29 жовтня – в селах В’язове, Дубинка та Грузьке.

За материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку 7 жінкам під час проведення зустрічей очільники району вручили посвідчення до почесного звання «Мати-героїня». Цього разу нагороди отримали: Крутась Ксенія Семенівна (мати семи дітей, с.Салтикове), Назаренко Єва Кирилівна (мати п’яти дітей, смт.Дубов’язівка), Казакова Катерина Андріївна (мати шести дітей, с.Жовтневе), Осадча Антоніна Іванівна (мати п’яти дітей, с.Жовтневе), Горлач Ганна Євтухівна (мати п’яти дітей, с.Малий Самбір), Томащук Василина Герасимівна (мати шести дітей, с.Малий Самбір), Пишалко Ганна Степанівна (мати п’яти дітей, с.Великий Самбір).

Перейти до вмісту