Новини

Інформація про проведені заходи

        Остання декада січня виявилася насиченою на події в Конотопському районі:
        22 січня поточного року відбулося спільне засідання п’яти постійних комісій районної ради, де було предметно розглянуто питання здійснення делегованих районною радою повноважень райдержадміністрації у сфері освіти, соціального захисту, охорони здоров’я, культури, фізкультури та спорту, архітектури, містобудування та житлово-комунального господарства району в 2009 році.

        З питання соціально-економічного розвитку району інформував присутніх голова райдержадміністрації В.Г.Калита. З усіх питань порядку денного постійні комісії прийняли відповідні рішення.

***

        29 січня 2010 року голова Конотопської районної ради Валентина Малігон провела пленарне засідання сорокової сесії районної ради п’ятого скликання в роботі якого взяли участь, крім депутатів, заступники голови райдержадміністрації, селищний та сільські голови, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації, представники засобів масової інформації.
        За доброю традицією розпочали з привітань іменинників, та заступника голови райдержадміністрації Леоніда Шендрика з нагородженням орденом „За заслуги” III ступеня.
Перейшовши до розгляду питань порядку денного, заслухали звіт голови райдержадміністрації Василя Калити про виконання програми економічного та соціального розвитку району за 2009 рік.
        Районна рада відмітила, що за підсумками 2009 року відстежується позитивна динаміка майже по всіх основних показниках економічного і соціального розвитку району. У своїх виступах депутати відзначили позитивну роль районної державної адміністрації та районної ради у вирішенні питань соціально-економічного розвитку району.
        Керуючись пунктом 28 частини 1 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, районна рада взяла до відома звіт голови райдержадміністрації про виконання програми економічного та соціального розвитку району за 2009 рік та рекомендувала продовжити в 2010 році роботу по вирішенню питань:
        – залучення інвестицій в економіку району;
        – впровадження новітніх технологій в виробництво сільськогосподарсь-кої продукції;
        – підвищення розміру орендної плати за користування земельними паями, землями запасу і резерву;
        – переведення на альтернативні види опалення з застосуванням енергозберігаючих технологій закладів бюджетної сфери тощо.
        На пленарному засіданні депутати районної ради затвердили звіти начальників управління економіки та фінансового управління райдержадміністрації про виконання програми економічного та соціального розвитку району і районного бюджету за 2009 рік. 
З метою забезпечення підтримки футболу в районі, підвищення майстерності вихованців дитячо-юнацької спортивної школи та успішного виступу футбольних команд в чемпіонаті району та області районна рада прийняла програму підтримки футболу в районі на 2010 рік.

        В цей же день, відповідно до плану роботи “Університету правових знань” за участі голови районної ради В.М.Малігон та керівника апарату райдержадміністрації В.О.Забіяки відбулося навчання депутатів районної ради, селищного та сільських голів, бухгалтерів рад. Слухачі вивчили питання щодо формування місцевих бюджетів на 2010 рік, складання річного звіту, підсумків здачі фінансової звітності, а також ряд інших питань.

***

        27 січня відбулася підсумкова нарада працівників закладів культури району. У нараді взяли участь заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Л.О.Демченко, голова районної ради В.М.Малігон, голова райдержадміністрації В.Г.Калита та його заступники, начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, сільські (селищний) голови, клубні та бібліотечні працівники району. Про діяльність закладів культури району за 2009 рік і перспективи їх діяльності у 2010 році інформувала присутніх начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації О.А.Гуторка.

 

Перейти до вмісту