Новини

В Конотопському районі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

ImageПам'ятний захід-реквієм, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні, відбувся 20 лютого 2020 року у приміщенні Конотопської районної державної адміністрації. У заході взяли участь керівництво району, депутати, представники районної ради і  райдержадміністрації, учасники ООС і патріоти України.

Тоді, у лютому 2014 року, Майдан Незалежності став потужною точкою енергії нашого народу, де сини й дочки України об’єдналися в єдиному прагненні жити у вільній країні. Заради цього вони гинули, та не здавалися.

Прості українці: охоронець, інженер, юрист, електромонтер, бізнесмен, викладач, будівельник, медик, підприємець, освітлювач у театрі, актор, пенсіонер, спортсмен, журналіст, студент. Їхні історії написані простою щирою мовою. Хтось із них дуже любив театр, хтось писав вірші, хтось не уявляв життя без футболу. Усі вони – різні. Однак є те, що їх обʼєднує… Людська солідарність, самопожертва, порятунок інших людей попри ризик для власного життя стали феноменом Майдану.

На зібранні запалили свічки і лампадки, згадали про героїв Майдану і АТО, мирних жителів, які загинули під час бойових дій на Сході України, у виконанні працівників районного будинку культури звучали патріотичні пісні.

Гідна людина – це та, яка робить корисні справи, є патріотом своєї держави. Вона чесна, справедлива, розсудлива й завжди чинить по совісті. Звичайно, в Україні є такі люди. Можливо, їх навіть багато, але їхня гідність проявляється у маленьких, буденних вчинках. Тож давайте будемо гідними синами й доньками України!

Image

Image 

Перейти до вмісту