Новини

Патріотична година «Афганський біль»

Image15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-а річниця виведення радянських військ з Афганістану. Відголос афганської війни такий далекий і такий болючий, такий жорстокий і такий близький.

Адже війна – це не тільки бої, героїзм і подвиг. Це важкі людські страждання, нелюдські випробування, це смерть багатьох людей. Війна – це горе всього народу. Афганська війна – сумна сторінка нашої історії. Вона як усі попередні, несла смерть, каліцтво, одягнула в жалобу тисячі материнських сердець. У війни безжальні очі, свій рахунок, своя безжальна арифметика. Багато воїнів-інтернаціоналістів були нагороджені орденами і медалями, але найвищою нагородою для тих, хто уцілів стало життя.

На передодні пам’ятної дати в Конотопському районі у районному будинку культури працівниками районної бібліотеки організовано патріотичну годину спілкування «Афганський біль» з воїнами-інтернаціоналістами та учнівською молоддю.  

Про афганську війну пишуть книги, створюють фільми, учасникам тих важких жахливих подій присвячують поезії, пісні, поеми. Присутні на заході познайомилися з подіями тої далекої війни через світосприйняття творчих особистостей, дізнались про саму країну Афганістан, про передумови військового втручання та звісно згадали поіменно наших земляків, які загинули  виконуючи військовий обов’язок.

У хвилині мовчання присутні схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя.

Запрошені воїни – афганці поділилися своїми спогадами про бойові операції з виявлення і знищення супротивника, вражаючи своїм патріотизмом. Учні висловили свою вдячність воїнам –  інтернаціоналістам та побажали злагоди та добробуту їм та їх родинам.

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту