Новини

В Конотопському районі відбулося свято меду

Image10 серпня 2019 року біля приміщення Конотопської районної державної адміністрації відбулося районне «Свято меду».

Бджолярі та пасічники Конотопського району презентували свою якісну продукцію на ярмарку «Мед та до меду».

Мед – надзвичайний дарунок природи. Натуральний мед – дуже корисний продукт, найуніверсальніший і найдавніший лікарський засіб, який широко застосовується в народній медицині. Він допомагає поповнити запас корисних речовин: вуглеводів, мінералів і мікроелементів. Крім того, мед містить органічні кислоти, вітаміни і фолієву кислоту.

Україна посідає перше місце в Європі і п’яте місце в світі з виробництва меду та входить до п’ятірки найбільших експортерів меду у світі. 

Метою свята є підтримка розвитку галузі бджільництва та залучення до кола шанувальників меду найбільшої кількості жителів Конотопщини.

В заході взяли участь керівники району, ЗМІ, громадськість.

Присутні мали можливість оцінити різні види меду на смак, купити його та інші продукти бджільництва за доступними цінами. Кожен охочий міг відчути себе справжнім експертом-дегустатором!

Під час свята проводилися майстер-класи, діяла дитяча локація та тематична фотозона, а учасники художньої самодіяльності району радували гостей свята яскравою концертною програмою та бажали усім солодко-медового пісенного настрою.

За особистий внесок у розвиток бджільництва Конотопського району та участь у районному святі меду подяками голови Конотопської районної ради та голови Конотопської районної державної адміністрації нагороджено кращих пасічників району.

Переможцем конкурсу «Найсмачніший мед Конотопщини – 2019» став Олег Окунь.

«Протягом століть виготовлення меду з кропіткого ремесла перетворилося на справжнє мистецтво. Його секрети відкриваються тільки дбайливим і працьовитим. Бжолярство в Конотопському районі надзвичайно розвинено. Таке медове свято в нас проведено вперше і сподіваємось, що воно стане гарною традицією і вже наступного року збере ще ширше коло професіоналів, споживачів та поціновувачів бджолярської справи» – зазначило керівництво району та подякували учасникам медового свята і всім бджолярам за їх кропітку працю, побажали добра і миру, міцного здоров’я і натхнення, щасливої світлої долі та багатих медозборів.

  Image

 Image
 Image
Image 
Image 
Image 

 

Перейти до вмісту