Новини

Брендування товарів власного виробництва логотипом “Зроблено в Україні”

До уваги зацікавлених суб’єктів господарювання! Брендуйте товари власного виробництва та використовуйте логотип ,,Зроблено в Україні”.

Що таке «Зроблено в Україні»?

Це державна політика, яку ініціював президент України.

Мета: Підтримка українського виробника, розвиток українського виробництва.

Складові політики «Зроблено в Україні»:

Підтримка мікро, малого та середнього бізнесу через офіси «Зроблено в Україні», через надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу.

Інформаційна кампанія з підтримки українських виробників. Купувати українське означає давати роботу людям в Україні і підтримувати нашу економіку.

Вимоги щодо застосування торговельної марки «ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ»

Даною торговельною маркою маркуються товари, на первинній тарі (упаковці) яких зазначено про фактичне місцезнаходження виробничих потужностей виробника цього товару на території України. Використання торговельної марки виробниками машин та обладнання, а також автомобільної та мототранспортної техніки дозволяється, якщо фактичне місцезнаходження виробничих потужностей виробника цього товару розташоване на території України, про що зазначено в технічній документації на товар.

Торговельною маркою «ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ» не можуть бути марковані товари, виробники яких та повʼязані з ними особи: – провадять господарську діяльність на території Російської Федерації та Республіки Білорусь; – які віднесені до юридичних або фізичних осіб, до яких застосовуються спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідними рішеннями Ради національної безпеки і оборони України, введеними в дію указами Президента України щодо застосування персональних (спеціальних) економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) відповідно до Закону України «Про санкції».

Виробник товару несе персональну відповідальність у межах законодавства про достовірність інформації та дотримання  вимог використання даної торговельної марки, передбачених цим брендбуком.  Суб’єктам господарювання незалежно від форми власності дозволяється використовувати торговельну марку «ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ» з дотриманням вимог даного брендбуку для маркування продукції, а також для створення графічних, відео чи аудіо матеріалів, спрямованих на просування та популяризацію бренду «ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ», а також використовувати графічні та відео матеріали Міністерства економіки України, розміщені на офіційному сайті програми https://madeinukraine.gov.ua/

Торговельна марка «ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ» може бути використана у двох формах: лого та наліпка.

Як виробникам приєднатися до програми “Національний кешбек”?

  1. Зареєструйтесь на Портал Дія ( https://madeinukraine.gov.ua/#faq) Будь-який виробник споживчих товарів, виробничі потужності якого розташовані в Україні, може долучитись до програми.
  2. Подайте заяву про включення до Переліку українських виробників та підтвердіть свою заяву електронним підписом (КЕП).
  3. Подайте заяву для внесення вашої продукції до Переліку українських товарів та підтвердіть її за допомогою КЕП. В програмі можуть брати участь споживчі товари, крім підакцизних (напр., алкоголь, пальне, тютюн та ін., за винятком виноградних та плодово-ягідних вин, а також медових напоїв).

Як продавцю приєднатися до програми “Національний кешбек”?

  1. Необхідно бути на загальній системі оподаткування.
  2. Подайте заяву про приєднання до Переліку продавців через Портал Дія і підтвердіть її за допомогою КЕП.
  3. Позначайте для споживачів товари, які беруть участь в програмі.
  4. Замовляйте більше українських товарів та розповідайте про програму своїм постачальникам.
  5. Приваблюйте більше покупців можливістю отримати 10% кешбеку у вашому магазині.

Питання та відповіді

*Хто може брати участь у програмі?

У програмі добровільно можуть брати участь громадяни України, старші 18 років, а також виробники та продавці українських товарів.

 *Які товари доступні в рамках програми?

В рамках програми доступні товари українського виробництва, в тому числі лікарські та медичні вироби, які додані виробником до спеціального Переліку. Кешбек не надається на підакцизні товари за виключенням алкогольних напоїв, вироблених без додавання спирту, а саме — вин виноградних, вин плодово-ягідних і напоїв медових.

*Яка максимальна сума кешбеку на місяць?

При купівлі українських товарів з використанням банківських карт, покупцеві буде нараховуватись кешбек в розмірі 10% від їхньої вартості, але не більше 3000 гривень на місяць.

*Як і коли будуть нараховуватись кошти?

Кошти від кешбеку за минулий місяць будуть зараховуватись на спеціальні банківські рахунки учасників програми до 20 числа наступного місяця. Наприклад, за покупки у вересні кешбек буде зараховано до 20 жовтня.

*На які товари не нараховується кешбек?

Кешбек не нараховується на підакцизні товари, зокрема алкогольні напої (крім виноградних та плодово-ягідних вин, а також медових напоїв), тютюнові вироби та пальне.

*Чи є часові обмеження на використання кешбеку?

Використати кошти, які будуть нараховані на банківські рахунки українців у 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

*На що можна витратити отриманий кешбек?

Отримані кошти можна використати на локальні послуги. Серед них: медичні послуги, спорт, кіно, ресторани, оплата комунальних послуг, транспорту, мобільного зв’язку. Також кешбек можна використати на підтримку ЗСУ або купівлю військових облігацій.

*Чи можна зняти кошти з рахунку готівкою?

Зняти готівку з рахунку, на який нараховують кошти за кешбек, неможливо. Використати їх можна лише для безготівкових розрахунків на оплату послуг.

*Чи можливе внесення змін до вже поданої заявки до Переліку українських виробників/продавців?

Український виробник може вносити зміни до заяви про приєднання до Переліку українських виробників. Так само і продавець може вносити зміни до заяви про приєднання до Переліку продавців.

*Скільки буде діяти програма?

Експериментальний проєкт діє до 31 грудня 2025 в межах фінансування, що буде передбачено бюджетом на 2025 рік. Пілотний етап буде діяти з 2 вересня 2024 по 31 грудня 2024. Використати кешбек, отриманий за покупки в вересні – листопаді, можна буде до 31 січня 2025 року. Кошти кешбека, нараховані за покупки в грудні, будуть виплачені в лютому 2025 року і їх можна буде використати впродовж 2025 року.

*Які банки беруть участь у програмі?

Наразі у програмі авторизовані: ПриватБанк, Ощадбанк, Sense Bank (Сенс Банк), А-банк, ПУМБ, UKRSIBBANK (Укрсиббанк), monobank (Універсал Банк), Укрексімбанк, Глобус, Укргазбанк, Банк Кредит Дніпро

*Хто реалізує програму “Національний кешбек”?

Координатором програми Національний Кешбек виступає Міністерство економіки України. В реалізації проєкту беруть участь Міністерство цифрової трансформації України, АТ “Зроблено в Україні”, ДП “Дія”, Державна податкова служба, розрахунковий банк – Ощадбанк та уповноважені банки України. Технологічним партнером в реалізації програми виступає міжнародна платіжна система Mastercard. Операційним партнером проєкту є міжнародна компанія платіжних технологій Visa.

Перейти до вмісту