Новини

Відбулася 21 сесія Конотопської районної ради

20 червня відбулась двадцять перша Конотопської районної ради восьмого скликання.

В роботі сесії взяв участь голова Конотопської районної державної адміністрації-начальник районної військової адміністрації Павло Дудко.

Присутні у залі, хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України та мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Вічна пам’ять і слава загиблим.

Заступник голови Конотопської районної територіальної виборчої комісії Любов Рябуха оголосила постанову про визнання Хоменко Наталії Михайлівни депутатом Конотопської районної ради Сумської області, як наступної за черговістю. Заступник голови районної ради Олексій Бойченко вручив їй депутатське посвідчення.

У своєму виступі голова Конотопської райдержадміністрації – начальник Конотопської РВА Павло Дудко відмітив важливі аспекти, що стосуються життєдіяльності Конотопського району. Серед найголовніших – мобілізація, евакуація, оборона, безпека.

 Депутати заслухали і взяли до відома інформацію начальника управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації Ірини Заїки про організацію та хід оздоровчої кампанії дітей Конотопського району у 2024 році. Внесли зміни до регламенту роботи районної ради, до рішення районної ради від 16.12.2020 «Про утворення та обрання постійних комісій районної ради», до рішення районної ради від 22.01.2021 «Про організацію прийому громадян депутатами районної ради восьмого скликання».   

Проголосували за рішення про дострокове припинення повноважень депутатів районної ради Михайла Демидка і Володимира Воронова, у зв’язку з їх особистими заявами про складання ними депутатських повноважень.

Представляючи інтереси територіальних громад, депутати Конотопської районної ради прийняли депутатське звернення до Верховної Ради України про підтримку проекту Закону України реєстр. №11161 від 10.04.2024 р., що надасть право ВПО розраховувати на  компенсацію за зруйноване/пошкоджене житло на територіях ведення активних бойових дій або тимчасово окупованих рф, яку згодом буде стягнуто з держави-агресора.

Матеріали сесії попередньо розглянули та обговорили на засіданнях постійних комісій і президії Конотопської районної ради.  

 Закриваючи роботу 21 сесії заступник голови Конотопської районної ради Олексій Бойченко подякував депутатам за роботу та побажав всім присутнім в залі миру, благополуччя та віри у перемогу нашої країни над російським окупантом.

Перейти до вмісту