Новини

Служба безпеки України інформує

У ГУР пояснили, чому росіяни відмовилися від наступу на Сумщину

“ЗСУ зламали плани російської армії щодо наступу на Харківщину у травні, окупанти зазнали великих втрат. І тому ворог відмовився йти штурмом на Сумську область” – про це в ефірі телемарафону розповів представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

«Ситуація на Сумщині принишкла, зокрема тому, що на Харківському напрямку ситуація пішла не за планом і вони (росіяни – ред.) не змогли розвинути свої плани далі так, як планували. Проте небезпека ворожих ДРГ залишається. Угруповання на північному кордоні є, потенційно загроза залишається», – сказав Юсов.

Він додав, що наміри РФ на Харківщині були зламані. При цьому, за словами Юсова, ворог і надалі намагатиметься розтягувати українські резерви та відволікати, зокрема і ситуацією на сході.»



Офіцера відділення Центрального управління ВСП викрито на одержанні хабара за працевлаштування військовозобов’язаного у регіональне відділення

Посилання на публікацію:

https://www.gp.gov.ua/ua/posts/oficera-viddilennya-centralnogo-upravlinnya-vsp-vikrito-na-oderzanni-xabara-za-pracevlastuvannya-viiskovozobovyazanogo-u-regionalne-viddilennya



Росія активно використовує заборонені засоби ведення війни

Росія ніколи в своїй історії не звертала уваги на гуманізм, чи необхідність дотримання вимог міжнародних правових норм. Повномасштабне вторгнення рф на територію України супроводжується масовим використанням заборонених засобів і методів ведення бойових дій. Ці факти неодноразово підтверджували міжнародні правозахисні організації у своїх матеріалах.
Наразі є тисячі прикладів використання росією мін-пасток і так званих мін-сюрпризів, які розраховані на ураження як військовослужбовців, так і цивільного населення. Російські міни-пастки в обкладинках документів, дитячих іграшках, подарункових пакетах, м’ячах, книжках, одязі, коробках від цукерок, пачках цигарок були знайдені на деокупованих територіях. Однак найцинічнішим випадком стало встановлення росіянами міни між убитою матір’ю та її живою дитиною, яку нелюди прив’язали до трупа жінки.
Також росією неодноразово використовувались запалювальні боєприпаси. Так, в районі міста Попасна Луганській області, яке перебувало під контролем українських сил, зафіксовано використання запалювальних боєприпасів типу 9М22С, випущених з реактивних систем залпового вогню. Крім того, російська авіація застосовувала осколково-фугасно-запалювальні авіабомби ОФЗАБ-500, зокрема під час обстрілів Чернігова. На допитах пілот збитого над Черніговом Су-34 майор збройних сил рф Красноярцев підтвердив використання бомб ОФЗАБ-500, які через їхню потужність і некерованість є засобами невибіркової дії.

Від початку повномасштабного вторгнення на територію України, як міжнародні організації, так і національні неурядові організації масово заявляли про використання Російською Федерацією протипіхотних мін, зокрема ПОМ-3, більш відомих як “Медальйон”.
Міжнародна Конвенція про заборону військового або будь-якого ворожого використання засобів впливу на природне середовище 1977 року є обов’язковою до виконання всіма країнами. Однак, це не стримує державу-агресора. Протягом усього періоду повномасштабного вторгнення фіксуються численні порушення з боку росії та катастрофічні наслідки розв’язаної війни. Чого вартий лише один підрив військами рф дамби гідроелектростанції та знищення Каховського водосховища.
Показовим є ще одна риса поведінки кремлівського режиму. У всіх своїх злочинах вони завжди звинувачують когось іншого. Так було і зі збиттям малайзійського Боїнгу МН-17, і з використанням ВКС рф фосфорних бомб в Сирії та на Донбасі. Точно так вони намагались знайти «український слід» у підриві Каховської ГЕС. Щоправда, довго окупанти не витримали і почали самі хвалитися як ефективно її підірвали. Так само вони поводять себе і з мінами-пелюстками.
Належне розслідування фактів використання російською федерацією заборонених засобів і методів ведення бойових дій як на національному, так і на міжнародному рівнях обов’язково забезпечить притягнення до відповідальності військовослужбовців збройних сил Росії за скоєння воєнних злочинів, а також вище військове та політичне керівництво держави-агресора.

ВІДЕОМАТЕРІАЛИ ЗА ПОСИЛАННЯМ:
https://fex.net/ru/s/bxypmyd




Поради від військового як вступити до лав ЗСУ

Відео за посиланням:

https://fb.watch/s1qXc6KbEd



Це не просто фізична підготовка, а й психологічна готовність до будь-яких обставин. Кожен удар, кожен крок – це набута вмілість, що стає зброєю на полі бою. Ми пишаємося тими, хто готовий захищати нашу країну. Спільно ми непереможні.

Відео за посиланням:

https://fb.watch/rYMR74EWMq



Чи буде наступ на Сумщину !?

ГУР: «росія готується до наступу навколо Харківської та Сумської областей на північному сході». Таку думку в інтерв‘ю виданню The Economist висловив заступник начальника української розвідки Вадим Скібицький. Він припускає, що основні дії росії почнуться в кінці травня або на початку червня. Проте за його словами, такого угрупування військ недостатньо для операції із захоплення великого міста. «Швидка операція для входу та виходу, тобто дрг. Але операція по взяттю Харкова чи навіть міста Суми – це інше. Росіяни це знають. І ми це знаємо». росія має план захоплення Харкова та Сум, в інтерв‘ю The Times озвучив командувач Сухопутних військ України Олександр Павлюк. Але наскільки ці наміри реальні? «Наші спецслужби кажуть, що у росіян дійсно є план взяття Харкова чи Сум, але ми не знаємо, наскільки ці плани серйозні та чи здатні вони їх реалізувати тими силами, які вони мають у своєму розпорядженні», — сказав він.


Навіть якщо ти не вмієш воювати, ти все одно можеш допомогти своїй армії. Боротьба зі своїм страхом — це перший крок до перемоги.



«Якщо не долучитись до свого війська, доведеться воювати у чужому…»


У хмарному сервісі OwenCloud.ru свої дані тримали більше 10 тисяч юросіб — підприємства російського ВПК, нафтогазового, металургійного, авіакосмічного комплексів, а також телекомунікаційні гіганти. Серед них: «Уральський завод цивільної авіації», «НВП «РУБИН» (входить до складу холдингу «Роселектроніка»), «Уральський завод спецтехніки», Газпром, Трансгаз, Лукойл, Роснафта, «Норільський нікель», Ростелеком, Телеком, Мегафон.

За даними джерел, це була спільна операція української хакерської групи «BLACKJACK» з кібердепартаментом СБУ. Вони знищили більш ніж 300Тб даних. Це — 400 віртуальних та 42 фізичних сервери, на яких розміщувалася внутрішня документація, резервні копії та інші програми, через які клієнти віддалено керували виробничими процесами на підприємствах.

Знищення російського хмарного сервісу стало відплатою за атаку на український дата-центр «Парковий» у січні цього року.

Посилання на публікацію:
ТГ:

https://t.me/UaOnlii/73574


РБК-Украина
Українців лякають новим ракетним обстрілом. В ЦПД зробили заяву

Подробиці читайте на сайті

https://www.rbc.ua/rus/news/ukrayintsiv-lyakayut-novim-raketnim-obstrilom-1711547481.html


Виборці дописували в перелік кандидатів Навального і Зеленського

https://news.obozrevatel.com/ukr/society/zakreslyuyut-kandidaturu-putina-u-chati-viborchkomu-kerchi-zvituyut-pro-masove-psuvannya-byuleteniv-foto.htm



Центр та Кібердепартамент СБУ створили список безпечних каналів отримання інформації, а також виявили мережу інструментів поширення ворожої дезінформації в Telegram.

Посилання на публікацію:
FB: https://www.facebook.com/protydiyadezinformatsiyi.cpd/posts/pfbid02iewQ73Ch6rvbRN5YvcvTKbRewo5Mfpg4T3WjGLg1bP8poPczDR9i6fa8yTtozs6Yl
TG: https://t.me/CenterCounteringDisinformation/9556

За матеріалами СБУ та ДБР 14 років за ґратами проведе колишній гауляйтер з Харківщини


https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid02ym8aM3SXQqHWfeh7kyLySeiFaPfWSvmLoGs3h3cd3xaMkStuoKDyMZa3agWQLTWgl


СБУ затримала інформаторку російської розвідки, яка коригувала ракетні удари по Ізюму
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid0XRq3HxNXbTbZTrf67yYs53Yz8f27AAsnza3YwzfSkjPzzvU8Xa38FzmJ7LMNvQUMl


СБУ затримала дружину «ексрегіонала», яка вихваляла путіна та шпигувала для фсб на Вінниччині
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid01BNK6rv3Vf3VkGJWeH7zmLfdRmoLpe4eivcLPaZdXZjXBtefsy2qSGJxa9nr6Y4fl

Військові контррозвідники СБУ вразили 86 цілей військової техніки та озброєння
https://www.facebook.com/watch/?v=423994586705282



СБУ затримала агента рф, який намагався втекти до Придністров’я
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid02CD1Qg22Aed1RUnoRLHVSc7ddnMKeVhE82FeYyywoMQabYcBfftr7wwrTU4y4A9FFl


СБУ викрила колаборантку, яка займалась примусовою «паспортизацією» під час окупації Херсона
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid02hxRF3CiboQGpuiD93gtEwYE5smUPpgLNs3wvdzvyu4bbKJDyLXTyhcBQjtdRRbbBl


СБУ повідомила про підозру соратникам Аксьонова, які організовували філії кремлівських «ЗМІ» в Криму
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid02V1AMHpFqhmqhRGxsqn72QAGaDKXXjyDLCRGj7QWjfGWKasoWjN8a4SJau8pVkzMKl


СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) на Черкащині, який героїзував рашистів
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid02rDCHpTqTvwavhkpjggp64W5kg2PFcrvEXKXsg5hbcan4JWrnDmyUSrfGJPZTbSv3l



У Польщі починає працювати команда із запуску JATEC – першої в історії спільної інституції України та НАТО

5 березня, у Бидгощі, Польща, відбулась перша зустріч проектної команди із запуску JATEC (NATO-Ukraine Joint Analysis,

Сумський інформаційний портал (https://city.sumy.ua/vijna/u-polshhi-pochynaye-praczyuvaty-komanda-iz-zapusku-jatec-pershoyi-v-istoriyi-spilnoyi-instytucziyi-ukrayiny-ta-nato/)


https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=717743307198832&id=100068895082633


За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримав російський агент, який шпигував на полігонах ЗСУ під виглядом інструктора
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid02L2E8hgLGLxjQeib3igU9i1HbRwWmvcnRs1WgA7XEcj7wwoNmcYDPu6ZdfW5u5YsElСБ


У повідомила про підозру російським генералам, які наказали замінувати «зерновий коридор» та обстрілювати українські енергооб’єктиhttps://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid02qfrELtPYTF8jxUnSkjiFVqmzjeLDWLgP33GJTpGFTvQJtuDg75praXKYCAXXCzk2l


СБУ повідомила про підозру ще двом бойовикам: один з них розвідник, який воював під Куп’янськом
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid02jM82tKzLzGusd96RPCx4JrVoH5XQXjnWgA7NTDuJSkXpxmJn1aeUa3UKNCi9Ceuhl


СБУ затримала ексосвітянку, яка «здавала» рашистам українських патріотів під час боїв за Харків
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid02sho9mmW96FPoQodEqoFeLkRNSLKJY35nnSPLVMJ89XT8XpofKeQvjiWay7GBdCy9l




СБУ викрила в’язня Житомирської виправної установи, який видурював гроші у родичів українських військових


https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid02ZX9mRCBxnkcYmuYYjdjnc1H1gJ71znd9hPXvQVE1fX2oJog2GUarQmJnzfiRPjyNl


СБУ викрила колаборанта, який розгорнув польову кухню для «кадирівців» під час боїв за Миколаїв
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid0Lsb82LB4CiMX1ArYF2C3NyBYBExiV6uC7S6tn4arxAS9FzWohgnwBpim9VJDvqSVl


СБУ викрила подружжя агентів фсб, які готували ракетний удар по ТЕС, щоб знеструмити Львів
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid024ZHLYzVkSqeopie27i6UvEns7gh63HZbhnJasSzSjqs2Zxde1dB8eBeSHyhHAugrl


26 лютого день спротиву окупації Криму та Севастополя
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid0342p1qzPNAFkk76XkSLnKvjKd4uguB5KmXyLwzMVGgbzetUoM22D41JHXWrco2pHZl


Facebook (https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid02ZX9mRCBxnkcYmuYYjdjnc1H1gJ71znd9hPXvQVE1fX2oJog2GUarQmJnzfiRPjyNl)
Служба безпеки України


POLSKO-UKRAIŃSKI PORTAL GOSPODARCZY (https://edialog.media/2024/02/23/apel-kongresu-kobiet-do-rolnikow/)
Apel Kongresu Kobiet do rolników – POLSKO-UKRAIŃSKI PORTAL GOSPODARCZY
22 lutego 2024. Kobiety zgromadzone w Kongresie Kobiet wyrażają swoje najwyższe oburzenie i niezgodę na formę, jaką przybierają protesty rolnicze w Polsce. Potępiamy skandaliczne hasła i symbole wymierzone w polską suwerenność, w polską demokrację, w wizerunek Polski n a arenie międzynarodowej, w Ukrainę i w Unię Europejską. Apelujemy o solidarność i odpowiedzialność! Rozumiemy trudną sytuację […]

За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримала агентка фсб, яка намагалася скоригувати удари по Кривому Рогу за допомогою «Орланів»


https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid02nMk6ma8mNjxNaFVZMRW3eD31rxge8ZKYVAzc4gj96GzC4MMxXhJY7Pz9UwK3KYDZl


СБУ спільно з правоохоронцями США, Великої Британії та ЄС викрила міжнародне угруповання хакерів-вимагачів
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid024Ew2CJDuc8KdWbt1iGtY7QVBgMSPuoRCjrVF7QYniwkD1is5jnDxgtfUQTQJsNpEl


СБУ викрила нові «схеми для ухилянтів»: серед затриманих – воєнком, який вимагав хабарі за бронювання від призову
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid02KtaSgfpqHQL8E1KzP879YBELyrAiiiSWkBtrnR1wAsnNnJtfsYWAvp5EPLeyQhfgl


СБУ затримала російську агентку, яка наводила ракетні удари по цивільних будинках Харкова
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid02LcBk6ejs9rEJV6REXBjPUmypbrsUfZvN61sjL7GNjRzJALZxGFA5ftKhMsf65GpKl


СБУ повідомила про підозру спецпризначенцю гру, який під прикриттям «добровольця» захоплював Кінбурнську косу у 2022 році
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid02ZztUc2R1iaptVbUsMuvAanSnYBzsgDqBTWLFwMJMkMUKiTP5pUe8SZ8jLPDd9iB4l



Конфлікт Зеленського і Залужного спровокувала кремлівська ІПСО, зʼявились документи – Washington Post

Зусилля базувалися на попередньому проєкті, який курирував Сергій Кирієнко, давній помічник Путіна, з метою підриву…

Новина за посиланням:

https://war.obozrevatel.com/ukr/konflikt-zelenskogo-i-zaluzhnogo-sprovokuvala-kremlivska-ipso-zyavilis-dokumenti-washington-post.htm



СБУ повідомила про підозру ще 2-м бойовикам, які намагалися прорвати позиції ЗСУ під Роботиним


СБУ повідомила про підозру архімандриту УПЦ (МП), який благословив Сальдо на фейковий референдум рф
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid02N95iq9pDAg27FNLn3Yk7FTqcgsNSs7vZEVdyhdgsCA2Gm7TQ7pT38R9Vwsh9FL9Al


СБУ затримала агента російської розвідки, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid0Ht3sqB9GTzTiUTVY8LaTE7pASZoco7og3YMyqZ2KxUp3RYmhWn9T4f1znbRMNTytl


Український тризуб – символ нашої сили та незалежності!
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid025NM8BzPcBRjLZtUWv2ro4mcTooFHzrW4RvP3nQ2dzcXTJcMT5r1vAui34ssmdwCXl


Перейти до вмісту