Новини

Служба безпеки України інформує

У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час під пропаганду на престижному курорті, до Луганська повезли невелику групу іноземних ентузіастів налагоджувати «міжнародні відносини» з окупантами. Осінтери Центру готовності цивільних з’ясували деякі цікаві деталі візиту та ризик цієї мандрівки.

Посилання на публікації:

Сайт: https://kiborg.news/2024/04/19/iz-festyvalyu-u-sochi-na-psevdovybory-u-lugansk-propagandystski-kontrasty-dlya-inozemnoyi-molodi/
ТГ: https://t.me/kiborgnews/19485

Армія морських дронів «Sea Baby» може запросто «закрити» багатомільярдний флот у портах базування, не даючи йому виконувати бойові завдання. Про це сказав с (https://t.me/krovnapomsta)півробітник військової контррозвідки СБУ (https://t.me/krovnapomsta), який керував морським дроном «Sea Baby», що вразив Кримський міст у 2023 році.

«Сотня-дві таких дронів може зробити флот тягарем, а не корисним інструментом у досягненні військових цілей, адже він просто не зможе нікуди рипнутися», — зазначив спецпризначенець СБУ.

Він також поділився унікальною інформацією про нове покоління дронів «Sea Baby». Вони мають покращені аквадинамічні й технологічні характеристики та можуть проходити понад 1 тис. км. з більш як 1 тонною корисного навантаження несучи різні види озброєння.

Посилання на публікацію:

https://t.me/insiderUKR/73181


«27-річний Костянтин Галан повернувся з Німеччини за декілька тижнів до великого вторгнення. Він відчував, що Росія піде на Україну з повномасштабним наступом, тож вирішив стати на захист держави. До цього чоловік готувався та наполегливо тренувався.

Спочатку воював на Київщині, потім — на Миколаївському напрямку, а згодом потрапив на Схід. Гранатометник отримав три тяжкі поранення, і після останнього повернутися на фронт більше не міг.

Став обмежено придатним та почав службу у Волинському ТЦК та СП.»


“Справа Шила”: нестиковки, “друзі” і вороги

Київ  •  УНН

Шила, колишнього керівника контррозвідки СБУ, звинувачують в організації корупційних схем на “Укрзалізниці”, але справа проти нього виглядає сумнівною через невідповідності в доказах і підозри в тому, що вона була організована його впливовими ворогами, включаючи російських олігархів, чиї активи він допоміг конфіскувати, та українських олігархів, чиї схеми він викрив.

https://kp.ua/ua/politics/a688184-sprava-shila-nestikovki-druzi-i-vorohi


СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, – Василь Малюк


Окупанти зосередили близько 19 000 на кордоні з цими областями, кількість не змінилася, зазначили у воєнній розвідці.
Росія запускає хвилю чуток про новий наступ на Сумську та Чернігівську області, проте загроза постійно спостерігається – і ситуація відстежується українською стороною, а кордон укріплюється. Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

https://www.0542.ua/news/3749523/gur-rosia-navmisno-rozganae-pro-novij-nastup-na-sumsinu-ta-cernigivsinu-situaciu-vidstezuemo


На Сумщині СБУ блокувала організовану злочинну групу, яка через в’язнів на ТОТ видурювала кошти в українців, у т.ч. родин захисників

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=724139483225881&id=100068895082633


За матеріалами СБУ 12 років за ґратами проведе російський інформатор, який «зливав» артпозиції ЗСУ під Авдіївкою
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid027Pm7kuvMMwrvxuecjz6RUBLR8BAVzwuAyQX2CFdcMBUnHoAUeo7bTfV6rQ9JCPi1l


СБУ повідомила про підозру двом рашистам, які катували українців на тимчасово окупованій Луганщині
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid0XpSEy9EycAVP6ZyjHD97jdvPo7o93VWiRqPtTeE3nhZ7NBfN7uJnYgY6YZQ2qAfTl


СБУ затримала депутатку Херсонської облради, яка допомагала Сальдо відкривати військові шпиталі рф у захоплених лікарнях
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid037Dw1GgjaDVpmgMJsXWAi3TtiSBPYRrCZvguqgf4De3Qykm5GGyEezThEih6P4d2Vl


СБУ затримала російську інформаторку, яка намагалась зірвати контрнаступ ЗСУ на Харківщині
https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid0FRKp87FkSFGedoH2yxkTqA9X1rjMERZ6Ch5bEWiqHqyGHNgCp8Qj1ukTUJeF128Bl


Вкотре у соцмережах ворог розповсюджує інформацію про масований наступ на Сумщину.

☝️Це фейк, спрямований на дестабілізацію та підвищення панічних настроїв серед жителів області.

????Як зазначив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх, станом на сьогодні ударних угрупувань ворога біля кордонів Сумської області не зафіксовано.

☝️Сумська обласна військова адміністрація та районні військові адміністрації, керівництво громад та силових структур знаходиться на місцях.

✊Збройні Сили України готові до будь-яких викликів і за потреби можуть дати гідну відсіч ворогу.

‼️Разом з тим зберігається небезпека з повітря та обстрілів прикордонних громад.

☝️Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги.

????Зберігаймо спокій! Віримо в ЗСУ! Працюємо на Перемогу!


Держава недоотримує мільярди через афери з тарифами на енергетику та бездіяльність голови НКРЕКП Валерія Тарасюка, – розслідування ЗМІ

Якщо ситуацію не виправлять, то це може призвести до збільшення тарифів для населення. Останніми роками підприємці масово підключалися до електромереж під виглядом “побутових споживачів”. Перевірки вже виявили численні факти приєднання торгово-офісних і готельно-ресторанних комплексів за “побутовими” тарифами.

Розслідувачі вважають, що така афера неможлива без участі “НКРЕКП”. Адже саме вона здійснює моніторинг цієї сфери. Більшість зловживань зафіксовано в обленерго, що входять в орбіту впливу ФПГ “ВС Енерджі”. Саме в цій структурі з 2006 по 2014 роки працював нинішній голова НКРЕКП Валерій Тарасюк. Разом із колегою Дмитром Коваленком, який курирує напрямок регулювання електроенергетичної галузі, їм вдається роками не помічати описану нами схему. Сума збитків може становити понад 5 млрд грн”, – резюмує розслідування.

Джерело: https://kp.ua/…/a686495-kak-ukraina-terjaet-milliardy…


«Колізія 20 травня»: що буде з президентом після закінчення п’яти років на посаді.

Відповідь ЦВК З моменту інавгурації Володимира Зеленського 20 травня минає п’ять років. Центрвиборчком пояснив, що буде далі

https://glavcom.ua/country/politics/kolizija-20-travnja-shcho-bude-z-prezidentom-pislja-zakinchennja-pjati-rokiv-na-posadi-vidpovid-tsvk-dokument-988877.html



Про це він заявив на брифінгу за підсумками Конференції на підтримку України. Президент Франції нагадав, що раніше європейські країні не хотіли навіть обговорювати постачання зброї до України, але все змінилось. Крім того, Макрон зазначив, що Кремль зайняв ворожу позицію не тільки щодо України, але й проти всього Заходу.

https://city.sumy.ua/vijna/makron-ne-vyklyuchyv-vvedennya-vijsk-nato-na-terytoriyu-ukrayiny/


Правильні і адекватні слова щодо мобілізації



«Із перших вуст: про оперативну ситуацію інформують Сили безпеки й оборони Сумщини

Метою російської агресії є не просто загарбання територій, а знищення нашої національної ідентичності, геноцид українського народу. Ворог не тільки фізично наступає на фронті, а й зачасту, прив’язавшись до своїх «сакральних» дат, контратакує інформаційно, намагаючись викликати недовіру громадян до влади та військових, посіяти паніку й хаос серед населення.

Мешканців Сумщини збентежив інфовкид про начебто потужний повторний наступ армії рф на наш напрямок. Представники Сил безпеки й оборони, які захищають нас, прокоментували поточну безпекову ситуацію:

YouTube (https://youtu.be/rh7fbk8vyqc?si=Cw75zk2iVWVvTvzQ)
Із перших вуст: про оперативну ситуацію інформують Сили безпеки й оборони Сумщини
Ми у соціальних мережах:
Telegram: https://t.me/trk_vidikon
Facebook: https://www.facebook.com/trk.vidikon
Instagram: https://instagram.com/vidikon.tv?igshid=OTJlNzQ0NWM=



Володимир Артюх: Безпекова ситуація на Сумщині під контролем

Про це очільник Сумщини зазначив під час робочої поїздки на Роменщину. ” Активно розповсюджується інформація про можливий…




На Сумщині повідомили про підозру депутатові сільської ради за фактом поширення проросійських наративів

На Сумщині повідомили про підозру депутатові сільської ради за фактом поширення проросійських наративів, фото-1

Керівник Сумської обласної прокуратури Олександр Панченко повідомив про підозру депутатові Новослобідської сільської ради Конотопського району від політичної партії «Наш край» за фактом поширення матеріалів, у яких містяться виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України(ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, службовець у забороненій в Україні соцмережі поширював проросійський контент, зокрема, підтримував приєднання АРК Крим до росії, а також радів проведенню псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України та схвально реагував на зневажливі дописи на адресу українського військовополоненого.

У ході обшуку за місцем проживання депутата правоохоронці вилучили мобільний телефон та sim-картки мобільного оператора з доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

https://www.0542.ua/news/3735805/na-sumsini-povidomili-pro-pidozru-deputatovi-silskoi-radi-za-faktom-posirenna-prorosijskih-narativiv

Перейти до вмісту