Новини

“Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!”: 210 років від дня народження Тараса Шевченка

9 Березня Україна відзначає 210 річницю з дня народження  світового класика, українського письменника — Тараса Григоровича Шевченка. Великий Кобзар залишив чимало повчань-закликів до боротьби за рідну Україну, слово, свободу.

Тарас Шевченко – це символ волелюбності та нескореності української нації, полум’яний борець за права людини, незалежність держави, щирий захисник української мови, відчайдушний борець проти кріпацтва.

Саме сьогодні, як ніколи, є актуальними слова Шевченка, коли наш народ самовіддано та героїчно відстоює власну свободу та волю. Пророче Шевченкове слово на вустах наших воїнів-захисників, волонтерів, дипломатів, письменників, студентів, школярів, у кого в серцях жевріє любов до України, рідного слова, у кожного, хто наближає нашу Перемогу.

У теперішній такий важкий та історично-важливий момент, коли українці доводять усьому світу свою єдність, віру, любов до своєї держави, утверджуючи свободу і незалежність, неухильно крокуючи до європейського майбутнього України, пам’ятаймо слова Кобзаря:

«І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люди на землі…»

Перейти до вмісту