Центр зайнятості інформує
Новини

Конотопська філія Сумського обласного центру зайнятості інформує

 Однією із дієвих послуг служби зайнятості щодо сприяння підвищенню конкурентоспроможності громадян на ринку праці є видача ваучерів на навчання. Це реальний шанс  для громадян певних категорій здобути нову професію чи підвищити кваліфікацію, а роботодавцям – мати  кваліфікований персонал.

Ваучер на навчання – це документ встановленого зразка, що дає право на перепідготовку, підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у навчальних закладах чи у роботодавця. Для отримання ваучера необхідно звернутись до центру зайнятості.

Повний перелік професій, за яким може бути виданий ваучер:

https://is.gd/qjIfuw

Детальніше про ваучери тут:

https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

З початку року на Сумщині (станом на 15 травня) 206 осіб отримали ваучер на навчання, з яких – одна з числа внутрішньо переміщених осіб, інші – з категорії старше 45 років.  Найкраще спрацювали у Сумській філії Сумського обласного центру зайнятості, видавши 114 ваучерів, Охтирській філії  – 53, Шосткинській філії – 22 ваучери.

 Найбільше  у такий спосіб проходили навчання за професіями кухар (74 особи), електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування (33), електрогазозварник (32), кондитер (21),  швачка (15), бджоляр (11).

Якщо є бажання не відставати від життя, оволодівати новими технологіями та сучасними професійними навичками, тоді на допомогу прийде  служба зайнятості, навіть якщо ваш вік сягнув 45+.

У разі виникнення питань звертайтесь на гарячу лінію Сумського обласного центру зайнятості 093 276 39 66; 096 109 08 37; 095 337 41 10, а також приєднуйтесь до нашого Telegram-каналу https://t.me/+Jis40eOnV-JjNjUy

Перейти до вмісту