Новини

Звернення заступника голови Конотопської районної ради Олексія Бойченка до Дня Європи в Україні

Шановні жителі Конотопського району!

Цьогоріч Україна відзначає День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня, в статусі країни-кандидата на членство в ЄС.

Відповідний указ про встановлення в Україні 9 травня Днем Європи підписав Президент України Володимир Зеленський.

Після Другої світової війни на нашому континенті вдалося обʼєднати багато різних народів у мирі та співпраці. 9 травня в Європейському Союзі затверджено, як День Європи, один із офіційних символів ЄС.

І очевидно, що ми є частиною родини європейських держав зі спільними цінностями та прагненнями, а Збройні Сили України міцно стоять на захисті всієї Вільної Європи.

Україна, як ніхто знає ціну єдності демократичних країн, чия підтримка дозволила нам зламати амбітні плани путінської росії. Євросоюз, як ніколи об’єднаний у солідарності й підтримці України в усіх вимірах із перших днів вторгнення.

Відзначаючи День Європи 9 травня, разом з іншими європейськими країнами, ми підкреслюємо нашу єдність та силу, нашу віру в європейський інтеграційний проєкт, як рушія розвитку та миру на континенті. Тут, в Україні, ми разом пишемо новий розділ історії Вільної Європи.

Вже другий рік поспіль Україна відстоює на полі бою свою незалежність від повномасштабного вторгнення “руського міра”, самобутню ідентичність та своє європейське вільне майбутнє.

Адже, існує нерозривний звʼязок між Днем памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Днем Європи – і особливо для нас і зараз. Ми боролись у Другій світовій війні проти зла разом з народами Антигітлерівської коаліції, разом з вільним світом.

І сьогодні ми боремось проти рашизму. Ми захищаємось зараз разом з вільною Європою – нашою союзницею, і наша з нею єдність – наближає наш день Перемоги!

З повагою

Заступник голови                                               Олексій БОЙЧЕНКО

Перейти до вмісту