Центр зайнятості інформує
Новини

Конотопський міськрайцентр зайнятості інформує

У січні майже 300 зареєстрованих безробітних залучено до суспільно корисних робіт

Обласна служба зайнятості, виконуючи основну функцію – працевлаштування безробітних, вибудовує свою роботу з максимальною користю для суспільства. Нині, пристосовуючись до умов воєнного стану.

Як доказ, організація та проведення суспільно корисних робіт та забезпечення безперебійної роботи «Пунктів незламності».

З початку дії програми (жовтень минулого року) до суспільно корисних робіт було залучено 27 територіальних громад області і понад 1 тисяча безробітних, з яких 227 долучилися вже в цьому році. 

Праця безробітних була задіяна на  будівництві та ремонтно-відновлювальних роботах захисних споруд та споруд спеціального призначення, створенні найпростіших укриттів, облаштуванні підвальних приміщень під укриття, розборі завалів, ремонті приміщень, наданні допомоги населенню, інвалідам, дітям, громадянам похилого віку, вантажно-розвантажувальних роботах, заготівлі дров для опалювального сезону військовим та населенню тощо.

Оплата таких робіт здійснюється в розмірі, що не може бути меншим мінімальної заробітної плати.

Внаслідок масованих обстрілів критичної інфраструктури по всій Україні виникла гостра нестача електропостачання. Це і змусило створити «Пункти незламності» – місце безпеки під час тривалого відключення електроенергії чи тепла. У цих пунктах є доступ до Інтернету, тут можна обігрітися та зарядити гаджети.

У січні поточного року 106 зареєстрованих безробітних активно долучилися до забезпечення безперебійної роботи цих пунктів у  Путивльській, Чупахівській, Лебединській, Тростянецькій, Миколаївській, Роменській, Ямпільській, Шосткинській, Середино-Будській, Глухівській, Березівській, Шалигінській, Свеській  громадах.

З початку року  Конотопським  міськрайцентром зайнятості  організовані суспільно корисні роботи  за участю  зареєстрованих безробітних на території Конотопської, Дубов’язівської, Попівської та Бочечківської громад. Виконувались роботи  із підтримання у готовності захисних споруд, пристосуванні існуючих наземних  приміщень під найпростіші укриття, упорядкування прибережних смуг водоймищ, заготівля дров для військових та населення, забезпечення сталого функціонування об’єктів життєдіяльності населення, облаштування та укріплення блокпостів.

         Окремо  можна виділити – організацію громадських робіт по забезпеченню сталого функціонування “Пунктів незламності” на території Бочечківської ОТГ.

Загалом у даних роботах брали участь 66 осіб, які перебувають на обліку в Конотопському міськрайцентрі зайнятості.

У разі виникнення питань звертайтесь на гарячу лінію Сумського обласного центру зайнятості 093 276 39 66; 096 109 08 37; 067 698 29 58; 095 337 41 10, а також приєднуйтесь до нашого Telegram-каналу https://t.me/+Jis40eOnV-JjNjUy

Перейти до вмісту