Новини

Звернення заступника голови Конотопської районної ради Олексія Бойченка з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

Шановні жителі Конотопського району!

 Щороку, 27 січня, у річницю звільнення військами Першого Українського фронту в’язнів нацистського табору в Освенцімі, світове співтовариство вшановує пам’ять жертв Голокосту. Це одна з найбільших в історії людства трагедій, яка змушує замислитись над цінністю життя, свободи та миру.

Пройшовши через страхіття Голодомору 1932-1933 років, українці як ніхто інший розуміють біль єврейського народу. Ми вчимося на помилках минулого і кожен з нас робить усе можливе задля того, щоб трагедія Голокосту не повторилася.

Український народ рішуче засуджує будь-які прояви нетерпимості за національною чи релігійною ознакою.

У цей день висловлюю слова співчуття рідним і близьким усіх невинно загиблих, схиляю голову перед тими, хто, ризикуючи власним життям, рятував в’язнів нацистських концтаборів та дякую всім тим, хто захищає людське життя від російських загарбників сьогодні.

Зробимо все можливе, щоб найбільші суспільні цінності – свобода, гуманізм, мир та злагода – завжди панували на нашій землі.

Наснаги та сил усім нам, разом до Перемоги!

З повагою

Заступник голови                                               Олексій БОЙЧЕНКО

Перейти до вмісту