Центр зайнятості інформує
Новини

Конотопський міськрайцентр зайнятості інформує

СЦПТО – надійний

партнер безробітних та роботодавців

За 12 років, з часу створення, Сумський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості став кузнею кадрів, надійним партнером безробітних та роботодавців. Сьогодні у Центрі навчання здійснюють за 12-ма ліцензованими професіями, з-поміж яких електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, газоелектрозварник, зварник пластмас, педикюрник, бджоляр, машиніст (кочегар) котельні, кухар. У планах – підготовка фахівців будівельної галузі, зокрема, штукатурів, аби таким чином долучитися до відбудови народного господарства після рашистської навали.

Окрім професійного, тут організовують навчання на курсах цільового призначення за понад 60-ма напрямами.

За час існування закладу навчання пройшли понад 41 тисяча здобувачів освіти, з яких за професіями більше 2 тисяч та на курсах цільового призначення 39,3 тисячі. Більше 5500 з інших регіонів України -Чернігівської, Вінницької, Житомирської, Черкаської, Харківської, Донецької, Луганської, Полтавської та Волинської областей.

Пріоритетом є працевлаштування вихованців – в окремі роки він сягав 96-97%. Навіть зараз, в умовах війни, залишається найвищим в Україні.

Сучасна матеріально-технічна комп’ютеризована база, просторі класи, бібліотека – все підпорядковане якісному професійному навчанню, яке забезпечують 35 працівників Центру. Половина з них – досвідчені педагоги, майстри виробничого навчання, методисти, викладачі, а також ті, хто забезпечують щоденний навчальний процес.

Чотири року тому в селі Хоружівка на Недригайлівщині запрацювало відділення Сумського Центру ПТО. Тут створені не тільки платформи бджільництва та садівництва, а й функціонує єдиний на сьогодні в Україні Центр сприяння розвитку об’єднаних територіальних громад, призначення якого – сприяння реформі децентралізації в країні, розширення можливостей місцевих громад, підвищення ефективності та результативності їхньої роботи. Навчання спрямоване на забезпечення життєдіяльності ОТГ і ведеться за низкою напрямків – організація охорони громадського порядку; цивільний захист населення та охорона праці; соціальна робота; культура і зелений туризм; освіта і охорона здоров’я; зайнятість населення та інші.

У Хоружівці навчаються представники ОТГ не тільки Сумської, а й інших областей, зокрема, Чернігівської, Харківської, Полтавської…

Центр надає різні види допомоги представникам ОТГ. Зокрема, нині тут тривають консультації з питань надання мікрогрантів на розвиток власної справи. Тих, хто вирішили її розпочати або ж розширити вже наявну, консультували з написання бізнес-плану та формування заявки – такі послуги отримали більше 150 осіб.

Перейти до вмісту