Новини

УАРОР звернулася до Прем’єра з проханням повернути бюджетні повноваження обласним та районним радам

Українська асоціація районних та обласних рад звернулася до Прем’єр-міністра України щодо повернення обласним та районним радам бюджетних повноважень, що раніше були обмежені через введення воєнного стану.

Звернення ініційоване керівниками обласних рад й напрацьоване Секретаріатом УАРОР спільно з експертами.

Так, УАРОР просить внести зміни до постанови КМУ від 11 березня 2022 р. № 252, повернувши бюджетні повноваження тим районним та обласним радам, адміністративні центри яких не окуповані і не оточені.

Мова йде про повернення таких повноважень:

–          затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку (зміни до них);

–          затверджування цільових програми з інших питань (зміни до них);

–          розподіл переданих з державного бюджету коштів у вигляді дотацій, субвенцій відповідно між районними бюджетами та бюджетами територіальних громад області.

Нагадаємо, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 р. № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», бюджетні повноваження майже в повному обсязі передані військовим адміністраціям.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04 листопада 2022 р. № 1239 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 р. № 252» розширив бюджетні повноваження військових адміністрацій, надавши їм право затверджувати місцеві бюджети.

Перейти до вмісту