13 сесія 8 скликання (24.06.2022)

Про засудження збройної агресії Російської Федерації проти України

Image

КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

ТРИНАДЦЯТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

24.06.2022

Про засудження збройної агресії

Російської Федерації проти України

Керуючись частиною другою статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 01 квітня 2022 року № 265-р «Про затвердження плану дій органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування під час збройної агресії Російської Федерації проти України» та у зв’язку з цілеспрямованою військовою агресією Російської Федерації проти України, районна рада

вирішила:

1.Засудити збройну агресію Російської Федерації проти України та підтримати непорушність територіальної цілісності і незалежності України.

2.Підтримати постанову Верховної Ради України від 14 квітня 2022 року №2188-IX «Про Заяву Верховної Ради України «Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні».

Голова                                                                                                Віктор БИК


Додаток                                

до рішення районної ради  

восьмого скликання            

від 24.06.2022                       

Заява

депутатів Конотопської районної ради щодо засудження акту російської агресії та підтримку територіальної цілісності і незалежності України

Ми, депутати Конотопської районної ради, засуджуємо акт російської агресії щодо України, який продемонстрував повну зневагу до міжнародного права і суверенітету нашої країни, підтримуємо територіальну цілісність і незалежність України.

Введення Російською Федерацією своїх військ 24.02.2022 року на територію України є новим етапом російської гібридної війни проти всього цивілізованого світу.

Цим рішенням Російська Федерація здійснила акт чергової збройної агресії та вкотре грубо порушила державний суверенітет і територіальну цілісність України в рамках міжнародно-визнаних кордонів, а також низку міжнародно-правових актів багатостороннього характеру, зокрема Статут Організації Об’єднаних Націй, Заключний акт Наради з безпеки і співробітництва в Європі від 1 серпня 1975 року та Меморандум про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 5 грудня 1994 року (Будапештський меморандум).

Військові дії Російської Федерації на суверенній території України мають небачений у Європі масштаб звірства протягом десятиліть. Як свідчать факти поводження агресорів у Бучі, Гостомелі, Ворзелі у них немає нічого святого.

Ми закликаємо до єднання всіх українців незалежно від політичних переконань, симпатій чи емоцій.

Закликаємо партнерів України не вагаючись запроваджувати максимальні пакети санкцій проти агресора.

Закликаємо уряди та парламенти іноземних держав сприяти зміцненню обороноздатності України та прискорювати надання комплексної, у тому числі оборонної допомоги, спрямованої на посилення здатності Української держави реагувати на загострення безпекової ситуації з боку Російської Федерації, а також підтримувати економіку України та її фінансову стабільність.

Ми віримо в наші Збройні сили, територіальну оборону, у силу духу і героїзм та перемогу українського народу.

Україна і далі впевнено крокуватиме своїм шляхом у майбутнє у колі демократичних держав.

Заступник голови                                                             Олексій БОЙЧЕНКО

Перейти до вмісту