fond_soc
Новини

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування інформує

Конотопське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області забезпечує постійним стороннім доглядом та побутовим обслуговуванням потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.

 Фонд соціального страхування України продовжує гарантувати для українців страховий захист попри воєнний стан.

Так, Конотопським відділенням здійснюється фінансування виплат для забезпечення потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань необхідними видами догляду. Потребу у зазначених видах послуг визначають медико-соціальні експертні комісії (МСЕК).  У разі коли потерпілий потребує кількох видів допомоги і це встановлено МСЕК, оплата проводиться за кожним видом окремо.

В Конотопському відділенні обліковується  три потерпілих від нещасного випадку на виробництві, неспроможних до самообслуговування, з надзвичайною залежністю від нагляду сторонніх осіб. Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV  передбачено витрати на цей вид послуги в розмірі не менше половини розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на день виплати.

Чотири потерпілих з вираженим обмеженням життєдіяльності, нездатних до самообслуговування, оскільки мешкають у несприятливих соціально – побутових умовах, забезпечуються коштами на побутове обслуговування в розмірі не менше чверті розміру мінімальної заробітної плати.

Страхові виплати після повномасштабного вторгнення країни агресора на територію України продовжують фінансуватись в штатному режимі. Фінансування витрат на необхідні види догляду здійснюється постраждалим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання щомісяця шляхом поштового переказу за місцем постійного проживання, або перерахування коштів на особисті поточні банківські рахунки.

 Для забезпечення потерпілих на виробництві у 2022 році  постійним стороннім доглядом, побутовим обслуговуванням Конотопське відділення направило 81,25 тис. гривень.

Перейти до вмісту