Центр зайнятості інформує
Новини

Конотопський міськрайцентр зайнятості інформує

Служба зайнятості Сумщини з початку року знайшла роботу для 4058 чоловік

Служба зайнятості Сумщини пропонує широкий спектр послуг роботодавцям. Серед них – дієвий спосіб підбору персоналу. Загалом з початку року за сприяння обласної служби зайнятості укомплектовано понад 4 тисячі вакансій для 1200 роботодавців, – розповідає директор обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. – Зокрема, за час війни фахівці служби зайнятості допомогли знайти роботу для 2574 мешканців Сумщини. На сьогодні в базі даних маємо майже тисячу вакансій.

Як свідчить статистика, за словами В.Підлісного, найбільше попитом у роботодавців цього року користувалися водії, трактористи-машиністи, токарі, слюсарі-ремонтники, кухарі, підсобні робітники, швачки. Для людей з перерахованими професіями не було проблем працевлаштуватися.

Середній заробіток заявлених до центрів зайнятості вакансій нині складає 9060 гривень.

        Актуальні вакансії можна переглянути:

на сайті Сумького ОЦЗ – https://sum.dcz.gov.ua ;

в тelegram-каналі «Робота зараз: Державна служба зайнятості» – https://t.me/worknowdcz?fbclid=IwAR35cLtHkiseL18qsYlaHh11rrk4b1VbkC-1w65Z5PY5OX2rvzAFtu0-cj8  ;

у центрах зайнятості та філіях обласної служби зайнятості .

ДОВІДКОВО. Спеціалісти обласного центру зайнятості щоденно консультують роботодавців Сумщини щодо умов надання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, які змушені були переїхати з територій, де ведуться бойові дії під час воєнного стану в Україні.

Нагадуємо, що для отримання компенсації роботодавець не раніше, ніж через п’ять календарних днів після працевлаштування внутрішньо переміщеної особи, подає заяву про компенсацію витрат за своїм місцезнаходженням служби зайнятості в електронній формі – через Єдиний державний вебпортал електронних послуг або в паперовій формі – особисто під час відвідування або на адресу електронної пошти відповідного центру зайнятості.

Перейти до вмісту