Центр зайнятості інформує
Новини

Конотопський міськрайцентр зайнятості інформує

Сумська обласна служба зайнятості своєчасно і оперативно реагує на виклики часу, задовольняючи запити роботодавців

У жовтні 2021 року заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Медвідь ознайомилася з роботою обласної служби зайнятості.

Керівники обласного центру зайнятості розповіли про нові підходи у технологічному обслуговуванні клієнтів служби зайнятості, які практикуються останнім часом на Сумщині.

За словами директора обласного центру зайнятості Володимира Підлісного, головне завдання, яке стоїть перед кожним фахівцем служби, – будь-що знайти роботу для людини, яка звернулася до служби за допомогою. Для цього працюють багато програм, котрі сприяють цьому процесу. Серед наявних в базі вакансій служби зайнятості обов’язково знайдеться та, яка відповідає професійним нахилам кожного. Важливо й те, що служба пропонує своїм клієнтам тільки легальну роботу, а це – належно оформлені трудові відносини, що є гарантією соціального захисту найманих працівників.

Нинішнього року, як повідомив В. Підлісний, послугами служби зайнятості вже скористалися майже 40 тисяч жителів області, працевлаштовані більше 12 тисяч осіб, проходили професійне навчання 2400 колишніх безробітних, активні форми роботи дозволили зменшити навантаження на одну вакансію до 5 осіб замість 8 минулого року, стабільно високою є цифра охочих серед безробітних брати участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, сьогодні на обліку в центрах зайнятості перебуває на 6 тисяч чоловік менше, ніж на відповідний період торік, постійно збільшується кількість роботодавців, які співпрацюють зі службою.  

Вікторії Медвідь презентували алгоритм взаємодії Сумського міського центру зайнятості з роботодавцями міста щодо якісного забезпечення їх кадрами. Тут задіяні такі важелі як рекрутинг, консультації роботодавцям, організація міні-ярмарок вакансій, професійний відбір кандидатів на заявлену роботодавцем вакансію тощо.

Заступник голови облдержадміністрації ознайомилася також з діяльністю державного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості». Адже питання навчання дорослого населення сьогодні у зв’язку з безробіттям, як ніколи раніше, актуальне і потребує особливої уваги.

Наприкінці робочого візиту В. Медвідь зустрілася з колективом Сумського обласного центру зайнятості. Вона високо оцінила діяльність служби зайнятості, високий професійний рівень спеціалістів.

– Сучасна Сумщина вкрай потребує високопрофесійних фахівців. У першу чергу серед робітничих кадрів, – говорить В. Медвідь. – Запит на якісних спеціалістів з кожним днем росте. Їх чекають громади, малий та середній бізнес, крупні підприємства, які наповнюють бюджет. Приємно відзначити, що обласна служба зайнятості одна з перших в області почала практикувати новітні форми підготовки кадрів для економіки нашого регіону – зокрема, дуальну освіту. Таке поєднання теоретичних знань з працею безпосередньо на підприємстві дає результативні плоди. Вчорашній безробітний отримує гарантоване робоче місце, а бізнес протягом короткого часу заповнює вакансію. Це європейська практика, коли кадри замовляє не просто якесь конкретне підприємство, а професійні асоціації, об’єднання роботодавців. Треба прагнути такого підходу. Тому, аби бути соціально відповідальними роботодавцями, їм необхідна більша консолідація, концентрація на завтрашньому дні.

Перейти до вмісту