Центр зайнятості інформує
Новини

Конотопський міськрайцентр зайнятості інформує

Сприяння реінтеграції ветеранів АТО/ООС

В рамках проекту «Соціально-економічна підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та членів їх сімей», впровадженого Агенством ООН з питань міграції за фінансування Європейського Союзу, ветерани АТО/ООС мають можливість отримати грант до 400 євро на  навчання або перекваліфікацію.  Набір у проєкт відбувається на постійній основі до кінця серпня 2021 року.

Сумська обласна служба зайнятості долучилась до реалізації проекту.

Так, у базових центрах зайнятості та філіях Сумського обласного центру зайнятості в інформаційних секторах розміщені матеріали щодо умов отримання грошової підтримки на навчання. На  інформаційних семінарах для військовослужбовців та ветеранів АТО/ООС учасники бойових дій отримують вичерпну інформацію щодо умов участі у проекті, його етапів та термінів проведення. Такі семінари вже відбулися у Конотопському міськрайонному центрі зайнятості, Лебединській, Глухівській, Кролевецькій, Ямпільській філіях, до яких залучено 57 військовослужбовців та ветеранів АТО/ООС. 

«Як показав досвід багаторічної роботи з цією категорією шукачів роботи, попит на зміну професії чи перекваліфікацію зростає серед учасників бойових дій, бо вони стикаються з проблемою  адаптування  до цивільної кар’єри, тож мета проекту – сприяння реінтеграції ветеранів через допомогу в перекваліфікації, підвищенні кваліфікації та працевлаштуванні – повністю себе виправдовує, бо саме ідентифікація військового досвіду й розуміння методів адаптації до цивільної кар’єри сприяють працевлаштуванню та підвищенню конкурентоспроможності на ринку праці», – зауважив директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.

Перейти до вмісту