8 сесія 8 скликання (30.07.2021),  Без категорії

Про звернення депутатів Конотопської районної ради до жителів територіальних громад, суб’єктів господарювання та органів місцевого самоврядування Конотопського району щодо посилення Захисту навколишнього середовища та покращення екологічного стану довкілля в районі

Image

КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА

 ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

ВОСЬМА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

30.07.2021                                 

          

Про звернення депутатів Конотопської

районної ради до жителів територіальних

громад, суб’єктів господарювання та

органів місцевого самоврядування

Конотопського району щодо посилення

Захисту навколишнього середовища та

покращення екологічного стану довкілля

в районі

         З метою покращення екологічного стану довкілля в районі, враховуючи положення Закону України „Про охорону навколишнього природного середовища”, керуючись ст. 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” районна рада

в и р і ш и л а :

1.Прийняти звернення до жителів територіальних громад, суб’єктів господарювання та органів місцевого самоврядування Конотопського району щодо посилення захисту навколишнього середовища та покращення екологічного стану довкілля в районі (додається).

2.Надіслати Звернення на адресу сільських, селищної, міських рад, що представляють відповідні територіальні громади району та оприлюднити його  на офіційному сайті районної ради.

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань промисловості, сільського господарства, підприємництва, інвестиційної діяльності, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку, природних ресурсів та екології.

Голова                                                                                                Віктор БИК


Додаток

до рішення районної

ради восьмого скликання

від 30.07.2021

Звернення

депутатів Конотопської районної ради до жителів територіальних громад, суб’єктів господарювання та органів місцевого самоврядування Конотопського району щодо посилення захисту навколишнього середовища та покращення екологічного стану в районі

Ми, депутати Конотопської районної ради восьмого скликання, стурбовані погіршенням екологічного стану на території району, на який впливають різні негативні фактори, в т.ч. створювані в процесі своєї діяльності як суб’єктами господарювання, так і громадянами (наслідки безвідповідальної виробничої та побутової діяльності, як суб’єктів господарювання, так і громадян).

З метою захисту навколишнього середовища та покращення екологічного стану в районі, пропонуємо суб’єктам господарювання, жителям територіальних громад та органам місцевого самоврядування, які представляють інтереси громад не допускати дій, які шкодять екологічному стану довкілля в районі:

1.Не допускати незаконного розорювання луків, вирубування зелених насаджень, застосування шкідливих довкіллю пестицидів та інших хімікатів.

2.Обмежити використання при проведенні будь-яких заходів (святкових, ритуальних тощо) штучних квітів виготовлених із полімерних матеріалів та паперу, які під дією кліматичних факторів в процесі розпаду виділяють отруйні речовини в атмосферу. Не допускати спалення таких предметів, викидання їх у водойми, в лісові посадки, не закопувати залишки штучних квітів та інших подібних виробів та вжити заходів по очищенню кладовищ і цвинтарів від вищевказаних предметів.

3.Здійснювати контроль за цільовим використанням земель сільськогосподарського призначення, видобуванням корисних копалин (пісок, торф, крейда), незаконною вирубкою зелених насаджень.

Заступник голови                                                Олексій БОЙЧЕНКО

Перейти до вмісту