Центр зайнятості інформує
Без категорії

Конотопський міськрайцентр зайнятості інформує

Сумська обласна служба зайнятості: як спрацювали у I півріччі

Послугами Сумської обласної служби зайнятості протягом січня-червня 2021 року скористалися 50,9 тис. громадян, які шукали роботу, з них, 32,1 тис. осіб мали статус зареєстрованого безробітного. Допомогу по безробіттю отримували 28,6 тис. осіб. За сприяння служби зайнятості працевлаштовано 8,7 тис. осіб, 7,8 тис. з яких – з числа зареєстрованих безробітних. За видами економічної діяльності, найбільше громадян працевлаштовано у сільському господарстві (37%), сфері торгівлі та переробній промисловості (по 13%), державному управлінні та обороні (7%). За професійними групами 31% працевлаштованих це робітники з обслуговування устаткування та машин, 18% – некваліфіковані працівники, 14% – професіонали та фахівці, 14% – працівники сфери торгівлі та послуг, 9% – кваліфіковані робітники з інструментом, по 6% – робітники сільського та лісового господарства та службовці, керівники, 3% – технічні службовці. У січні-червні 2021 року за сприяння обласної служби зайнятості 1723 безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, становила 1701 особу. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 774 особи.

По Конотопському міськрайцентру зайнятості з початку року послугами скористалися  3392 особи. З них мали статус безробітного 3091 особа,  працевлаштовано 803 особи, охоплено профнавчанням 172 особи, залучено до  громадських та інших робіт тимчасового характеру 127 осіб.

«Спостерігається стійка тенденція до збільшення кількості роботодавців, які на власному досвіді переконалися у взаємовигідній співпраці з центрами зайнятості. А це спрацьовує на позитив для усіх користувачів послугами служби зайнятості, як  для шукачів роботи, так і для тих, кому потрібні працівники», – зауважив директор обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.

Перейти до вмісту