7 сесія 8 скликання (28.05.2021)

Про порушення клопотання перед обласною радою щодо зняття з обліку населеного пункту

Image

КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

СЬОМА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

28.05.2021

Про порушення клопотання перед

обласною радою щодо зняття

з обліку населеного пункту

Розглянувши клопотання Новослобідської сільської ради Конотопського району Сумської області (лист від  31.03.2021 № 02-21/641) щодо  зняття з обліку населеного пункту села Соловйове, відповідно  до пункту 26 частини 1 статті   43  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, пункту 23 Положення про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою Української РСР, затвердженого Указом Президії Верховної ради Української РСР від 12 березня 1981 року № 1654-Х, зважаючи на рішення шостої сесії восьмого скликання Новослобідської сільської ради Конотопського району Сумської області від 26.03.2021 та ураховуючи висновки та рекомендації постійної комісії районної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, територіального устрою, депутатської діяльності, етики, регламенту, законності та правопорядку, зв’язків з громадськістю, інформаційної та антикорупційної політики районна рада

вирішила:

1.Порушити клопотання перед Сумською обласною радою  щодо зняття з обліку села Соловйове Новослобідської сільської ради Конотопського району Сумської області.

2.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, територіального устрою, депутатської діяльності, етики, регламенту, законності та правопорядку, зв’язків з громадськістю, інформаційної та антикорупційної політики.

Голова                                                                                                       Віктор БИК

Пояснювальна записка

до рішення сесії Конотопської районної ради «Про порушення клопотання перед обласною радою щодо зняття з обліку населеного пункту»

Нині на території Новослобідської сільської ради Конотопського району Сумської області обліковуються населений пункт, в якому відсутні мешканці, а саме: село Соловйове.

Населений пункт – село Соловйове знаходиться на території Мазівського старостинського округу Новослобідської сільської ради на лівому березі річки Вільшанка, неподалік від її витоків, нижче за течією за 2 км розташоване село Почепці.

КОД КОАТУУ – 5923884809.

Населення за останнім переписом 2001 року становило 4 особи.

Останній мешканець села Соловйове, який був зареєстрований, але не проживав на території, помер 02.12.2020 року. Станом на 01.03.2021 року в населеному пункті Соловйове відсутнє будь яке житло.

Відповідно до чинного законодавства України населені пункти, з яких виїхали або переселились жителі, підлягають виключенню з облікових даних Адміністративно-територіального устрою України (Положення про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою Української РСР, затверджене Указом Президії Верховної Ради Української РСР від 12.03.1981 р. №1654-Х).

Перейти до вмісту