фонд соціального страхування інформує
Новини

Конотопське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України інформує

БЕЗПЕКА ПРАЦІ – ПРІОРИТЕТНЕ ЗАВДАННЯ ФОНДУ

Щорічно 28 квітня в Україні відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685/2006 відзначається День охорони праці. Нинішнього року це свято проходитиме під гаслом: “Передбачити, готуватися, та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР.”

Збереження життя, здоров’я й працездатності громадян у процесі їх трудової діяльності є важливим стратегічним завданням Фонду соціального страхування України. Саме тому питання належної організації на підприємствах, в установах, організаціях системи управління охороною праці та дотримання роботодавцями й працівниками законодавства з охорони праці є пріоритетним для фахівців Конотопського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області.

            Опікуючись відновленням здоров’я й працездатності осіб, потерпілих від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, забезпечуючи їх соціальну й медичну реабілітацію, Фонд соціального страхування України проводить велику роботу з профілактики виробничого травматизму та професійних захворювань.

            Одним із основних показників стану охорони праці в кожному регіоні нашої держави є рівень виробничого травматизму та професійних захворювань.

            В м. Конотоп, Конотопському, Кролевецькому районах протягом 2020 року було зареєстровано  9 нещасних випадків, що сталися на підприємствах, в установах, організаціях, у тому числі  2 випадки зі смертельним наслідком. Під час цих страхових випадків постраждало 9 осіб. За результатами проведених розслідувань страховим експертом з охорони праці було складені акти про нещасні випадки, пов’язані з виробництвом за формою Н-1.      Водночас спостерігається збільшення випадків гострих професійних захворювань внаслідок зараження коронавірусною інфекцією COVID-19. Так, з початку пандемії зареєстровано 149 таких випадків, по 26 з яких завершено розслідування. За рахунок коштів Фонду по  смертельному випадку здійснено відповідні виплати.

            Аналіз стану виробничого травматизму за 2020 рік порівняно з 2019 роком вказав, що традиційно травмонебезпечними на Конотопщині та в Кролевецькому районі залишається сільськогосподарська галузь.

            Із початку 2021 року, на жаль,  виробничий травматизм в нашому регіоні присутній. Протягом І кварталу 2021 року страховий експерт з охорони праці взяв участь у роботі комісії із розслідування нещасного випадку з можливою інвалідністю.

            З нагоди Дня охорони праці Конотопське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області щиро бажає всім роботодавцям та працівникам підприємств, установ, організацій оптимізму, невичерпної життєвої енергії та позитивних стимулів для досягнення визначених цілей. Хай кожен робочий день приносить вам лише задоволення та вагомі результати, а здоров’ю ніщо не загрожує!

                                                                                      В.о.начальника відділення

                                                                                                         Галина Листопад

Перейти до вмісту