Без категорії

Звернення

Звернення

депутатів Конотопської районної ради до Верховної Ради України щодо прийнятого Закону України «Про народовладдя через всеукраїнський референдум»

Ми, депутати Конотопської районної ради, вітаємо ухвалення парламентом Закону України «Про народовладдя через всеукраїнський референдум», який нарешті дозволить громадянам впливати на прийняття державних рішень.

Люди давно чекають такої можливості і це підтверджують дані останніх соціологічних опитувань. Вони показують, що 58% українців підтримують закон про всеукраїнський референдум.

Тому, не потрібно боятися говорити з народом, особливо, в питаннях, на які не можуть, або не хочуть відповідати депутати. Бо коли людей не чують, вони виходять на вулицю і через акції непокори змушують політиків рахуватися зі своїми інтересами. Як ми уже знаємо, деколи це може закінчитися трагічно. І це є ще одним аргументом на користь того, що питання, в яких думки політиків не збігаються, мають вирішуватися громадянами напряму.

Але ми вважаємо, що потрібно йти далі і дати людям право впливати на рішення не лише центральної, а й місцевої влади.

Впевнені, що заможні громади можливі лише там, де люди мають такий реальний інструмент впливу на рішення влади, як референдум. Це ми бачимо на прикладі успішних держав, серед яких хочемо бачити і Україну.

В таких умовах Конотопська районна рада, як орган місцевого самоврядування, що представляє інтереси всіх мешканців Конотопського району, в межах повноважень, визначених Конституцією та законами України, поділяючи необхідність впровадження реального народовладдя та децентралізації влади в Україні, закликає Верховну Раду України:

– розробити та прийняти закон про місцевий референдум;

– всіляко сприяти і підтримувати розробку та прийняття закону про місцевий референдум, що дозволить людям вирішувати важливі питання у своїх громадах.

Звернення

прийнято на п’ятій сесії

Конотопської районної ради

восьмого скликання від 12.02.2021

Без категорії

Звернення

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Конотопської районної ради до голови Сумської обласної державної адміністрації щодо включення об’єктів реконструкції та будівництва до фінансування за рахунок Державного фонду регіонального розвитку

До депутатів Конотопської районної ради звертаються представники новостворених громад Конотопського району щодо включення об’єктів реконструкції та будівництва до фінансування за рахунок Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).

Створення Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) є однією з умов прискорення соціально-економічного розвитку регіонів України, відхід від старої практики фінансування виключно будівництва нових об’єктів, передусім бюджетної сфери, які домінували в переліках фінансування за кошти субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів, субвенцій на соціально-економічний розвиток окремих територій, державних цільових програмах.

На сьогодні в області проходить відбір проектів ДФРР. Просимо Вас не залишити без уваги проекти Конотопського району, так як ці проекти дуже важливі для новостворених громад та для подальшого розвитку території взагалі.

Звернення

прийнято на п’ятій сесії

Конотопської районної ради

восьмого скликання від 12.02.2021

Перейти до вмісту