Новини

Конотопський міськрайцентр зайнятості інформує

Як вплинув  дистанційний формат обслуговування на роботу служби зайнятості Сумщини

З метою попередження розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19, обласна служба зайнятості з 5 по 16 квітня перейшла на тимчасовий порядок обслуговування клієнтів у дистанційному форматі.

Така зміна у обслуговуванні клієнтів не вплинула на роботу служби, про що свідчать порівняльні цифри за понеділок 5 квітня (перший день роботи у дистанційному форматі) та понеділок  29 березня (робота служби у звичному режимі).

Статус безробітного у перший день роботи у дистанційному форматі отримали 93 особи, тоді як 29 березня цей показник становив 109 осіб.

Результатом плідної співпраці з роботодавцями стала кількість працевлаштованих: 5 квітня – 274, 29 березня – 57 осіб знайшли роботу за сприяння служби зайнятості.

Майже на однаковому рівні залишилося залучення безробітних до громадських робіт та робіт тимчасового характеру. Так, 5 березня до благоустрою територій,  впорядкування місць поховання захисників вітчизни долучилося 40 шукачів роботи, 29 березня – 41 особа.

По Конотопському міськрайцентру зайнятості у перший день роботи у дистанційному форматі статус безробітного отримали 6  осіб, працевлаштовано 14 осіб, 1 особа залучена до робіт тимчасового характеру на ТОВ “НВО “Червоний металіст”.

Як бачимо, зміна формату обслуговування не вплинула на звичний ритм роботи служби зайнятості. Послуги надаються у повному обсязі з урахуванням попиту і пропозицій обласного ринку праці.

Нагадуємо, під час переходу на дистанційну форму роботи прийом зареєстрованих безробітних здійснюється засобами телефонного або електронного зв’язку; подання документів, що фіксують намір клієнта про реєстрацію його як безробітного, здійснюється винятково через портал державних послуг Дія. Опрацювання документів проходить щоденно у робочі дні, за результатом чого фахівець центру зайнятості зв’язується з клієнтом для підтвердження та уточнення необхідної інформації.

Перейти до вмісту