6 сесія 8 скликання (26.03.2021)

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Конотопської районної ради до Кабінету Міністрів України щодо списання заборгованості Кролевецького районного бюджету по середньостроковій позиці за 2012-2013 роки

Депутатський корпус Конотопської районної ради Сумської області повідомляє, що станом на 01.01.2021 року по Кролевецькому районному бюджету Конотопського району рахується заборгованість по середньостроковій позиці, отриманій у 2012-2013 роках на забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам загальноосвітніх закладів, закладів культури, територіального центру обслуговування одиноких та непрацездатних громадян (згідно річного звіту ДКСУ) у сумі 1512000 грн..

Враховуючи те, що по районному бюджету Кролевецького району всі роки мала місце незабезпеченість бюджетними призначеннями по заробітній платі та енергоносіях, тому всі резерви направлялись на її ліквідацію.

Крім того відсутність порядку повернення середньострокових позик не дала можливості її погашення.

На сьогодні в умовах децентралізації та ліквідації районних державних адміністрацій, до яких віднесено і Кролевецьку районну державну адміністрацію постає питання передачі боргових зобов’язань новоутвореному Конотопському районному бюджету Сумської області, який вкрай дефіцитний та не має фінансового ресурсу для її погашення.

Середньострокові позики, які були надані районному бюджету у 2012-2013 роках надавались на виконання делегованих державою повноважень, які не були повністю забезпечені фінансовим ресурсом, направленим на їх виконання, а саме дотації вирівнювання та контрольних показників по видатках, що враховуються.

Оскільки середньострокові позики надавались відповідно до постанови КМУ від 29.12.2010 року № 1203 «Про затвердження Порядку надання місцевим державним адміністраціям і виконавчим органам відповідних місцевих рад середньострокових позик та їх погашення», яка втратила чинність 18.03.2015 року, умови договору виконати неможливо.

Тому просимо розглянути питання списання даної позики із заборгованості, що рахується на обліку у Державній казначейській службі України.

Звернення

прийнято на шостій сесії

Конотопської районної ради

восьмого скликання від 26.03.2021

Перейти до вмісту