Новини

Звернення

ImageЗвернення депутатів Конотопської районної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо зниження цін на енергоносії для населення

Ми, депутати Конотопської районної ради Сумської області, представляючи інтереси 8 територіальних громад, стурбовані ситуацією щодо підвищення цін на енергоносії.

 

Сьогодні вся країна потерпає від пандемії коронавірусу. Громадяни України опинились в дуже скрутному становищі: зростає безробіття, підвищуються ціни на енергоносії, що призводить до зниження рівня життя. В кінці минулого року відбулося різке підвищення цін на енергоносії, що було, зокрема, зумовлено різким зростанням біржових цін на газ та постановами НКРЕКП. У суспільстві зростає обурення цією несправедливою ситуацією, що веде до зростання соціальної напруги, політичної нестабільності та економічних потрясінь.

Конституція України гарантує кожному громадянину право на достатній життєвий рівень для себе та своєї сім’ї. Враховуючи рівень реальних доходів населення, подальше підвищення цін на енергоносії призведе до прямого порушення цих прав українських громадян.

Громадяни чекають від влади на всіх рівнях відповідальних дій. Влада має підтримувати бізнес і людей, захищати інтереси українського народу та керуватись національними інтересами.

З огляду на вище викладене, ми, депутати Конотопської районної ради восьмого скликання, звертаємося з проханням вжити невідкладних заходів щодо вироблення механізму функціонування ринку енергоносіїв та комунальних послуг, який передбачатиме адекватне державне регулювання, усунення монопольних зловживань і урахування реальних можливостей громадян сплачувати за комунальні послуги, розробити механізм обмеження націнки постачальників газу на транспортування та здійснити ретельну перевірку всіх газопостачальників, що сьогодні мають найвищі тарифи на розподіл газу, з метою усунення зловживань монопольним становищем для неконтрольованого підвищення цін.

Також, для забезпечення громадян доступними послугами просимо усунути всі наявні перешкоди щодо обрання споживачами постачальника енергоносіїв, поширити програму субсидій на громадян, які використовують електроенергію для опалення своїх помешкань та збільшити у бюджеті видатки на виплату пільг і субсидій громадянам на оплату комунальних послуг, придбання пічного палива і скрапленого газу, запровадити механізми стимулювання одержувачів  житлових субсидій та пільговиків до зміни постачальників природного газу, запровадивши фіксовану граничну ціну на газ, що надає держава для цих категорій населення.

Перейти до вмісту