Новини

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС

Image7 вересня 2020 року під головуванням т.в.о. голови райдержадміністрації Тетяни Шерудило та голови Конотопської районної ради Анатолія Боярчука відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі керівників освітніх закладів району та відповідних служб.

За інформацією КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" та Конотопського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби, наразі Конотопський район та м.Конотоп залишаються у «зеленій» зоні рівня епідемічної небезпеки. Проте, кількість хворих на COVID-19 в Україні стрімко зростає, тож розслаблятися немає підстав. На сьогодні у інфекційному відділенні на лікуванні з коронавірусною інфекцією знаходиться 15 осіб, з них 4 особи – з Конотопського району.


У закладах загальної середньої освіти району налагоджено роботу з дотримання комплексу протиепідемічних заходів. Керівникам освітніх закладів доручено вжити відповідних заходів щодо виключення можливості допуску в заклади освіти учасників освітнього процесу (здобувачів освіти, працівників та педагогічного персоналу) з наявними симптомами респіраторних захворювань, а також контактних з підтвердженим чи ймовірним випадком COVID-19, осіб що повернулися з регіонів (країн) зі значним поширенням COVID-19.

За підсумками засідання комісії, вирішено забезпечити запровадження посилених протиепідемічних заходів на території Конотопського району, прийняти конструктивні і дієві рішення для збереження здоров’я дітей та відповідного функціонування закладів, розробити алгоритм дій на випадок захворюваності на коронавірусну інфекцію, у кожному закладі індивідуально – в залежності від ситуації.

Вкотре наголошено, що жителі Конотопського району в обов’язковому порядку мають дотримуватися профілактичних заходів, розроблених МОЗ: миття рук, носіння масок, дотримання соціальної дистанції, порядку роботи закладів і проведення заходів у період епідемії.

Image

Image

Перейти до вмісту