Новини

Громадське обговорення

ImageПовідомлення про проведення громадського обговорення з питання присвоєння імені Миколи Федоровича Новомирського Чорноплатівському  навчально-виховному комплексу загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Конотопської районної ради Сумської області

З метою залучення представників громадськості до розгляду пропозицій щодо присвоєння Чорноплатівському НВК: «ЗОШ І – ІІІ ст.-ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області імені Миколи Федоровича Новомирського – директора Чорноплатівської середньої школи та врахування їх думки, під час прийняття районною радою відповідного рішення, відповідно до вимог Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», враховуючи рішення президії районної ради від 15 травня 2020 року, районна рада оголошує проведення громадського обговорення з питання присвоєння імені Миколи Федоровича Новомирського Чорноплатівському навчально-виховному комплексу «загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області.

 

Микола Федорович Новомирський народився 15 червня 1920 року в       и с. Бобрик Улянівського району Харківської області в родині священнослужителя Новомирського Федора Івановича та матері Олени Олексіївни. Микола Федорович перед війною вступив до заочного відділення Конотопського учительського інституту. З початком війни пішов на фронт і мужньо воював за Вітчизну. Закінчив курси радистів. Був старшиною, начальником радіостанції 321  стрілецького полку 15 Сиваської стрілецької дивізії 15 армії Другого Білоруського фронту. Брав участь у Курській битві 1943 року та боях на переправі за Дніпро. Учасник визволення України, Білорусії.  Форсував Дніпро, Віслу, Одер. Завершив війну у травні 1945 року на узбережжі Балтійського моря біля м. Росток.

Про його бойову відвагу свідчать бойові  нагороди. Був нагороджений орденом Червоного Прапора, 2 орденами Вітчизняної війни, 2 медалями «За бойові заслуги», медаллю «ХХ років перемоги у Великій Вітчизняній війні» та іншими.

Працював у Попівській середній школі з 1 лютого 1946 року по 20 липня 1948 року вчителем української мови та піонервожатим у 6-7 класах. З 20 липня 1948 року по 15 жовтня 1949 року – директор Чорноплатівської семирічної школи, вчитель і вихователь у середній школі с. Малий Самбір, та дитячого будинку с. Жолдаки. З 1 жовтня 1952 року директор Чорноплатівської середньої школи, де працював до виходу на пенсію.

Микола Новомирський показав себе здібним адміністратором та організатором, умілим педагогом. Він був здатний правильно визначати пріоритетні напрямки розвитку закладу. Директор школи був справжнім генератором ідей. За його ініціативи було започатковано ряд загальношкільних заходів, розроблено концептуальні засади навчально-виховної діяльності закладу, змодельовано інноваційні форми організації навчально-виховного процесу. Дані технології стали незмінним помічником учителя, спростили його роботу, а з іншого – вивели методику викладання на якісно новий рівень. Очолював дружній вчительський колектив, який прагнув допомогти кожному учневі знайти свій шлях у житті стати особистістю, активним громадянином своєї держави.

В усі роки роботи Микола Федорович залишався людиною щедрої душі, невгомонного серця і відданим патріотом. Під його керівництвом Чорноплатівська школа була однією з найкращих в районі. Для педагогів він був наставником, порадником, другом. Учні Чорноплатівської школи завжди були переможцями районних олімпіад, конкурсів, спортивних змагань.

Досвідчений педагог, здібний адміністратор, енергійний, творчий, мудрий керманич, умілий організатор колективу однодумців.

Микола Федорович захоплювався художньою самодіяльністю, мав до цього неабиякий хист. Під його керівництвом до 150-річчя Кобзаря поставили пʼєсу «Назар Стодоля», з якою виступали також і в навколишніх селах.

 

Строк проведення громадського обговорення з вищезазначеного питання становить не менше, ніж два місяці з моменту офіційного оприлюднення відповідного інформаційного повідомлення на веб-сайті Конотопської районної ради.

У рамках проведення громадського обговорення на території Конотопського району відбудуться наступні заходи:

– збори трудового колективу Чорноплатівського  НВК: «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» Конотопської районної ради Сумської області;

– громадські слухання в селі Чорноплатове  Конотопського району.

До участі у вище перерахованих заходах запрошуються жителі Конотопського району, фізичні та юридичні особи, громадські об’єднання, політичні партії, громадські організації, представники засобів масової інформації району.

Усі пропозиції та зауваження подаються в письмовій або усній формі Конотопській районній раді впродовж 30 днів з дати опублікування відповідного інформаційного повідомлення за адресою: 41607, м.Конотоп, вул.Соборна,23; телефон-факс (05447) 2-62-55, приймальня – 6-17-55 або ж надсилаються електронною поштою на адресу: krr@konotoprairada.gov.ua   із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає.

Юридичні особи подають пропозиції (зауваження) у письмовій чи електронній формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження. Анонімні пропозиції не будуть реєструватись і розглядатись.

Відповідальним за організацію громадського обговорення та проведення відповідних заходів є заступник голови районної ради І.В.Клігунова.

Перейти до вмісту