Новини

Управління СБУ в Сумській області інформує

ImageНа Сумщині СБУ викрила неправомірне використання бюджетних коштів під час ремонту протитуберкульозного диспансеру

Служба безпеки України викрила завдання збитків державному бюджету під час проведення ремонтних робіт в Сумському обласному клінічному протитуберкульозному диспансері.

За даними слідства, в 2019 році Управління капітального будівництва Сумської обласної державної адміністрації уклало угоду з місцевим приватним підприємством щодо здійснення будівельно-ремонтних робіт в регіональному протитуберкульозному лікувальному закладі.

Контроль за дотриманням вимог щодо відповідності та повноти виконаних робіт законодавчим нормам та кошторисній документації був покладений на працівника відділу інженерної підготовки виробництва управління.

Співробітники СБУ встановили, що через неналежне виконання посадовцем службових обов’язків, приватній структурі, яка значно завищила вартість та обсяг виконаних робіт, було неправомірно перераховано понад 100 тисяч гривень бюджетних коштів.

Наразі чиновнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Триває досудове розслідування, зокрема перевіряється законність проведення будівельних робіт на інших об’єктах, контроль за якими здійснював держслужбовець.

Викриття протиправної діяльності проводилось спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області.

***

 

Інтернет-агітаторці, яка пропагувала ідеї створення фейкової «Новоросії», повідомлено про підозру

 

Мешканці Конотопа, яку СБУ викрила на антиукраїнській агітації, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

У лютому 2019 р. співробітники Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області блокували незаконну діяльність інтернет-агітаторки, яка в одній із заборонених в Україні соціальних мереж поширювала заклики щодо зміни конституційного ладу в нашій державі та підтримувала ідею створення т. зв. «Новоросії».

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання пропагандистки правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої, що містять докази її протиправної діяльності.

Триває досудове розслідування.

 

 

Дізнатись більше:

 https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/21/view/7198#.GwzT45sX.dpbs

***

 

8 БРДМ-2Л1 з поліпшеними характеристиками передано у війська

Державне підприємство «Миколаївський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», передало Міністерству оборони України партію з 8 одиниць капітально відновлених броньованих розвідувальних дозорних машин з поліпшеними характеристиками БРДМ-2Л1.

Це перша партія техніки, що пройшла капітальний ремонт і поліпшення характеристик на Миколаївському бронетанковому заводі вже в рамках цьогорічного державного оборонного замовлення.

«Навіть в умовах карантину та надзвичайної ситуації в країні ми не зупиняли виробництво. Працювали на перспективу! Тому, щойно новий договір з Міністерством оборони України було підписано, ми майже відразу відвантажили нашим військовим першу партію БРДМ-2 з поліпшеними характеристиками. Бойові завдання не можуть чекати, тому ми працювали й працюємо», – повідомляє директор МБТЗ Юрій Кравченко.

Під час капітального ремонту, спираючись на бойовий досвід українських військових, фахівці підприємства покращили характеристики базової машини БРДМ-2. Зокрема БРДМ-2Л1 містить новітні засоби навігації та зв’язку, тепловізійну систему нічного керування; змінено розташування особового складу та поліпшено ергономіку машини за рахунок бокових люків з посиленим бронюванням, що пришвидшує десантування екіпажу та спрощує експлуатацію техніки, повідомляє пресслужба ДК «Укроборонпром».

«У січні 2019 року на підприємстві змінився директор, у спадок якому дісталася багатомільйонна кредиторська заборгованість за простроченими контрактами. За рік Юрію Кравченку вдалося відновити роботи за контрактами, виконати їх і побудувати довірливі стосунки із замовником. За підсумками 2019 року, підприємство вдвічі збільшило обсяги ремонтів у порівнянні з 2018 роком. Сьогодні простроченої кредиторської заборгованості перед МО у Миколаївського бронетанкового заводу немає. Підприємство знову має змогу брати участь у державних тендерах, повернуло репутацію надійного партнера для Міноборони та вже отримало перші замовлення в рамках цьогорічного ДОЗ», – розповів Ігор Фоменко, заступник генерального директора «Укроборонпрому» з бронетанкової, радіолокаційної та спеціальної техніки.

Фахівці Миколаївського бронетанкового заводу завершували капремонт першої партії БРДМ-2Л1 уже в умовах національного карантину. Як і інші підприємства «Укроборонпрому», вже місяць МБТЗ працює в особливому режимі: керівництво заводу залишило частину працівників віком понад 60 років удома, решта фахівців продовжують роботу з посиленими заходами безпеки та санітарно-гігієнічними заходами.

Броньована розвідувально-дозорна машина  БРДМ-2 перебуває на озброєнні Збройних Сил України, має підвищену прохідність та призначена для ведення розвідки й супроводження конвоїв, також слугує для розміщення спеціального озброєння.

Державне підприємство «Миколаївський бронетанковий завод» – одне з основних підприємств «Укроборонпрому», що спеціалізується на  виготовленні та модернізації броньованої колісної техніки для Збройних Сил України.

https://armyinform.com.ua/2020/04/8-brdm-2l1-z-polipshenymy-harakterystykamy-peredano-u-vijska/

 

  ***

 

Пресгрупа УСБУ в Сумській області

*                 *                  *

 

Генштаб показав ефектне відео випробувань ракетної системи "Вільха-М"

За словами секретаря РНБО, після прийняття на озброєння ЗСУ "Вiльха-М" буде найпотужнішим за дальністю ураження озброєнням сухопутного базування.

Генштаб Збройних сил опублікував відео випробувань української ракетної системи залпового вогню "Вільха-М". Випробування нової зброї відбулися в суботу, 25 квітня, на полігоні Алібей на Одещині.

Як повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, вони завершилися вдалими запусками. За словами Данілова, дистанція і радіус враження цілей відповідали всім поставленим тактико-технічним завданням, а дальність польоту ракети склала понад 110 кілометрів. "Після прийняття на озброєння ЗСУ система залпового вогню "Вiльха-М" буде найпотужнішим за дальністю ураження озброєнням сухопутного базування", – наголосив секретар РНБО.

https://www.unian.ua/weapons/raketna-sistema-vilha-m-genshtab-pokazav-efektne-video-viprobuvan-ostanni-novini-10973555.html

https://www.facebook.com/watch/?v=904203283337922

 ***

 

Україна розробляє новий ракетний комплекс на бойові гелікоптери (відео)

Усі компоненти до ракет теж були виготовлені в Україні.

Українські розробники працюють над створенням новітнього високоточного ракетного комплексу, який встановлюватимуть на модернізовані гелікоптери Мі-8МСБ-В. Про це повідомляє Defense Express.

Мова йде про нову кориговану ракету РК-10 яка буде працювати в тандемі з оптико-прицільною станцією наведення нового покоління ОПСН-І. Зазначається, що нині закінчується розробка нової ракети з дальністю 10 км, що замінить уже взятий на озброєння комплекс «Бар’єр-В» з дальністю 8 км. Її використовуватимуть у складі високоточного комплексу озброєння українських гелікоптерів.

 

https://www.unian.ua/weapons/zbroya-ukrajina-rozroblyaye-raketniy-kompleks-na-gelikopteri-video-ostanni-novini-10971317.html

https://youtu.be/xTcpioIoH4c

  ***

У Сумах СБУ блокувала підпільне виробництво та реалізацію неякісних контрафактних дезінфікуючих засобів лікувальним закладам

 

Служба безпеки України блокувала у Сумах незаконне виготовлення та реалізацію лікарським установам регіону неякісного фальсифікованого антисептичного засобу.

Оперативники спецслужби встановили, що кілька місцевих підприємців організували виробництво контрафактного антисептика на території приватного підприємства, яке належить одному з них, і розташоване на околиці Сум.

Зловмисники виготовляли фальсифікат під вигаданим брендом кустарним способом із сумнівної сировини без будь-яких дозвільних документів. Продукцію ділки реалізовували через інтернет, а також лікарським закладам Сумщини.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцем виготовлення фальсифікату правоохоронці вилучили майже 600 літрів готової для реалізації продукції, приблизно 500 літрів спирту невстановленого походження, хімічні сполуки, порожню тару і обладнання для виготовлення контрафактного антисептика.

За попередніми підрахунками фахівців, вартість вилученої продукції та обладнання становить майже 1 мільйон гривень.

У межах розпочатого кримінального провадження за ст. 227 (умисне введення в обіг на ринку України небезпечної продукції) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Наразі встановлюються медичні заклади, які придбали контрафактний антисептик, для вилучення фальсифікату і визначення суми збитків, завданих державному бюджету, внаслідок придбання лікарськими установами сумнівної продукції.

Викриття оборудки здійснювали співробітники Управління СБ України в Сумській області спільно зі Слідчим управлінням ГУ Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області.

 

Пресгрупа УСБУ в Сумській області

*                 *                  *

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту