Новини

Управління СБУ в Сумській області інформує

ImageМайже півкілограма амфетаміну щомісяця. Дві нарколабораторії в Конотопі постачали психотропи неповнолітнім

Діяльність двох  угруповань, які спеціалізувалися на виробництві та збуті великих партій психотропних речовин, блокувала на Сумщині Служба безпеки України. До складу груп входило 5 мешканців Конотопу. В підпільних лабораторіях, облаштованих на території двох власних домогосподарств, фігуранти справ виготовляли амфетамін для продажу. Прекурсори для виробництва психотропів вони замовляли через мережу Інтернет, а отримували їх поштою.

Готовий товар зловмисники збували на території регіону через розгалужену мережу дилерів та систему «закладок». За оперативною інформацією, учасники угруповань постачали амфетамін, зокрема, й неповнолітнім. Щомісячний обсяг реалізованих психотропів становив майже півкілограма.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справ правоохоронці вилучили п’ятдесят грамів амфетаміну та понад двадцять літрів хімічних реактивів, у тому числі прекурсорів. Також виявлено банківські картки, мобільні телефони та інші речі із доказами протиправної діяльності. У помешканні одного із учасників наркоугруповань вилучено два пістолети з ознаками перероблення з травматичних у бойові та частини іншої зброї.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозри та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Викриття зловмисників проводилось під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області.

Також на Волині Служба безпеки України затримала на збуті наркотиків двох військовослужбовців Луцького прикордонного загону.

Оперативники спецслужби задокументували три факти продажу зловмисниками великих партій амфетаміну та марихуани на території обласного центру.

Фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого
ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

В обох випадках тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Перейти до вмісту