33 сесія 7 скликання (16.10.2019)

Про районну соціальну програму «Зміцнення матеріально-технічної бази територіального центру …

 Image

КОНОТОПСЬКА   РАЙОННА   РАДА

СЬОМЕ  СКЛИКАННЯ

 ТРИДЦЯТЬ ТРЕТЯ СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

16.10.2019 

Про районну соціальну програму

«Зміцнення матеріально-технічної бази

територіального центру соціального

обслуговування та надання соціальних 

послуг Конотопського району

на 2019 рік» у новій редакції 

 

З метою зміцнення матеріально-технічної бази територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району, для якісного, повноцінного та ефективного надання різних видів соціальних послуг незахищеним верствам населення, яке проживає на території Конотопського району, керуючись  статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

районна рада вирішила:

          1.Затвердити районну соціальну програму «Зміцнення матеріально-технічної бази територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району на 2019 рік» у новій редакції (додається).

2.Визначити головним розпорядником коштів районного бюджету та відповідальним виконавцем управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації.

           3.Визнати таким, що втратило чинність рішення районної ради від 12.07.2019 «Про районну соціальну програму «Зміцнення матеріально-технічної бази територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних  послуг Конотопського району на 2019 рік» у новій редакції».

4.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров`я та соціального захисту.

 

 

Голова                                                                          А.БОЯРЧУК

 

Ірина Заїка   6 62 90

Віктор Суятінов  2 35 79

Надіслано до протоколу -1, постійній комісії з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров`я та соціального захисту -1, районній державній адміністрації -1, управлінням районної державної адміністрації:  фінансовому -1, соціального захисту населення -1, територіальному центру -1, відділу економічного розвитку і торгівлі -1

                                           Додаток

                                                                                              до рішення районної ради

                                                                                              сьомого скликання від 16.10.2019

 

Районна соціальна програма «Зміцнення матеріально – технічної бази територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району на 2019 рік» у новій редакції

                                                    (далі – програма)

І. ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

 

1.

Ініціатор розроблення програми  

Управління  соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення програми

Розпорядження голови Конотопської районної державної адміністрації від 03.04.2019 № 98-ОД       «Про розроблення  районної соціальної програми «Зміцнення матеріально – технічної бази територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району на 2019 рік»;

розпорядження голови Конотопської районної державної адміністрації від 03.10.2019 № 216-ОД «Про схвалення  проекту районної соціальної програми «Зміцнення матеріально – технічної бази територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району на 2019 рік »у новій редакції.

3.

Розробник програми

Управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації, територіальний центр  соціального обслуговування та надання  соціальних послуг Конотопського району.

4.

Співрозробник програми

Великосамбірська сільська рада, Шаповалівська сільська рада, Духанівська сільська рада

5.

Відповідальний виконавець програми

Управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації.

6.

Учасники програми

Управління соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації, територіальний центр соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району, Великосамбірська сільська рада, Шаповалівська сільська рада, Духанівська сільська рада

7.

Термін реалізації програми

2019 рік                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

8.

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

 Районний, сільські

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

 

 

 

   284500 гривень.

9.1.

 

Коштів районного бюджету – всього,

у тому числі

за рахунок коштів іншої субвенції з сільських бюджетів

   284500 гривень

 

 

  211550 гривень

 ІІ. Визначення проблеми, на розв'язання якої спрямована програма

        На сучасному етапі розвитку українського суспільства особливого значення набувають завдання підвищення добробуту населення, поступове наближення до зниження рівня бідності та досягнення соціальної справедливості, заохочення прагнення до соціального прогресу з метою наближення рівня життя в країні до європейських стандартів.

Вирішення цих завдань неможливе без оновленого підходу до формування та реалізації політики соціального захисту і соціального забезпечення на місцевому рівні. Тому одним із пріоритетних напрямків соціальної політики є підвищення ефективності та спрямованості програм соціального захисту населення  перш за все до кожної окремої людини. Саме на вирішення цих стратегічних завдань, а також на зростання рівня життя найбільш вразливих категорій громадян, забезпечення надання необхідних соціальних послуг з урахуванням  реальних потреб спрямована ця програма.

            Складною вже котрий рік поспіль залишається демографічна ситуація. Загальна кількість населення продовжує зменшуватися, зростає середній вік населення внаслідок низького рівня народжуваності. Як наслідок – в Конотопському районі, як і в Україні в цілому, склалася тенденція зростання кількості людей похилого віку.  Головним випробуванням для таких людей є перехід від активної життєвої позиції до пасивної, як наслідок – ізоляція, самотність, депресія. За цих умов своєчасною будуть необхідні догляд і допомога соціальних служб.

            На сьогоднішній день  відділеннями територіального центру соціального обслуговування  та надання соціальних послуг Конотопського району охоплено увагою 3950 особи, яким надають соціальні послуги. Працівники терцентру   забезпечують якісне надання різних видів послуг непрацездатним громадянам відповідно до висновків лікарів про ступінь втрати здатності до самообслуговування.

        Кожна людина має право на можливість жити нормальним життям, тому соціальні послуги повинні  задовольняти основні потреби людини, а якісні соціальні послуги забезпечувати гідне життя людини для того, щоб вона як можна довше залишалася активною і самостійною.

         З метою посилення уваги та усунення обмежень життєдіяльності громадян похилого віку, що частково втратили здатність до самообслуговування, які перебувають в складних життєвих ситуаціях та для розширення кількості одержувачів  соціальних послуг та якісного їх надання, в Конотопському районні в складі територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району працює відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, яке надає  соціальні послуги жителям Конотопського району, а саме : перукарські послуги, послуги по пранню білизни та одягу, виконання ремонтних робіт, здійснення профілактичних та санітарно – гігієнічних заходів за місцем  проживання (перебування), допомагають в організації дозвілля.

           Для забезпечення в повному обсязі функціонування відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги в складі територіального центру, яке надає послуги  на території В’язівської, Попівської, Соснівської та Великосамбірської сільських  рад, для повноцінного забезпечення отримання даних соціальних послуг жителями сільських рад, виникає  необхідність в придбанні мотокос для роботи робітників з комплексного обслуговування і ремонту будинків та машинок для стрижки волосся для перукарів, які надають соціальні послуги на території вищезгаданих сільських рад, а також яке надаватиме послуги  на території Духанівської  сільської  ради  для повноцінного забезпечення отримання даних соціальних послуг жителями сільської ради, виникає  необхідність в проведенні реконструкції будинку в якому розташоване вищезгадане відділення та в забезпеченні приведення  матеріально – технічного оснащення відділення у відповідність із сучасними вимогами.

          З метою посилення уваги та усунення обмежень життєдіяльності громадян похилого віку, що частково втратили здатність до самообслуговування, які перебувають в складних життєвих ситуаціях  та для повноцінного, швидкісного та своєчасного забезпечення отримання соціальних послуг жителями Великосамбірської та Шаповалівської сільських рад, які знаходяться у складних життєвих обставинах, виникала необхідність у придбанні велосипедів у відділення соціальної допомоги вдома в складі територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району соціальним робітникам, які працюють на території Великосамбірської та Шаповалівської сільських рад.

                                        ІІІ. Визначення мети програми

             Метою даної програми є зміцнення матеріально-технічної бази територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району для створення належних умов в забезпеченні якісного, повноцінного, швидкісного  та ефективного надання різноманітних видів соціальних послуг незахищеним верствам населення, які проживають  на території Конотопського району .

 ІV. Обґрунтування шляхів і засобів розв'язання проблеми, обсягів                         та джерел фінансування; строки та етапи виконання програми

        Для розв’язання даної проблеми необхідно забезпечити приведення  матеріально – технічної бази відділень територіального центру, а саме соціальної допомоги вдома та відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги у відповідність із сучасними вимогами. Необхідно провести реконструкцію нежитлової будівлі по вул.Клубна,27 в с.Духанівка Конотопського району Сумської області під відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району, яке розташоване на території Духанівської сільської ради згідно проектно-кошторисної документації та необхідно забезпечити приведення матеріально-технічного оснащення із сучасними вимогами, а саме придбати мотокос для роботи робітників з комплексного обслуговування і ремонту будинків та машинок для стрижки волосся для перукарів, які надають соціальні послуги на території В’язівської, Попівської, Соснівської та Великосамбірської сільських  рад та обладнання для встановлення електроопалення у відділення, яке надаватиме послуги на території Духанівської сільської ради . З  метою можливості швидкісно та своєчасно надавати якісні соціальні послуги у більш короткий проміжок часу, що  розширює коло  отримувачів цих послуг забезпечити велосипедами соціальних робітників, які  працюють на території Великосамбірської та Шаповалівської сільських рад.

        Загальний обсяг фінансування програми становить284500 гривень, в тому числі: за рахунок коштів районного бюджету – 284500гривень, де з них:

за рахунок коштів іншої субвенції з  сільських бюджетів –211550 гривень.

            Виконання програми здійснюється  в 2019 році.

V. Перелік завдань і заходів програми та результативні показники

         Основними завданнями програми є зміцнення матеріально – технічної бази територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району, а саме  для придбання велосипедів у  відділення соціальної допомоги вдома в складі територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району соціальним робітникам, які працюють на території Великосамбірської та Шаповалівської сільських рад, з метою повноцінного, швидкісного, своєчасного та якісного надання соціальних послуг незахищеним верствам населення, забезпечення доступності жителів  сіл  до соціальних послуг, підвищення якості, швидкості та ефективності їх надання та провести реконструкцію нежитлової будівлі по вул.Клубна,27 в с.Духанівка Конотопського району Сумської області під відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району згідно проектно – кошторисної документації, забезпечити придбання обладнання для встановлення електроопалення у вищезгадані відділення, яке надаватиме послуги на території Духанівської сільської ради та мотокос для роботи робітників з комплексного обслуговування і ремонту будинків та машинок для стрижки волосся для перукарів, які надають соціальні послуги на території В’язівської, Попівської, Соснівської та Великосамбірської сільських  рад.

                             Ресурсне забезпечення районної програми

                                                                                                                  гривень

Обсяг коштів, які планується залучити на виконання програми

Рік виконання програми

Усього витрати на виконання програми

Обсяг ресурсів, усього

 у тому числі:

 Районний бюджет – усього

у тому числі:

– за рахунок коштів іншої субвенції з сільських  бюджетів

 

 2019 рік

     

      2019 рік

   

      2019 рік

284500

 

  284500

 

211550


                                                                          VІ. Напрями діяльності та заходи програми

№ з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

Виконавці

Джерела

фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість)

гривень

Очікуваний результат

1

2

3

4

5

6

7

8

1.

Підвищення якості,  швидкості та своєчасності   надання соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зміцнення матеріально – технічної бази територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району в тому числі:

 

  – для придбання велосипедів у відділення соціальної допомоги вдома в складі територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району  соціальним робітникам, які працюють на території Великосамбірської та Шаповалівської  сільських рад;

– придбання  мотокос для роботи робітників з комплексного обслуговування і ремонту будинків та машинок для стрижки волосся для перукарів, які надають соціальні послуги на території В’язівської, Попівської, Соснівської та Великосамбірської сільських  рад та обладнання для встановлення електроопалення у відділення, яке надаватиме послуги на території Духанівської сільської ради.

2019

рік

 

Управління  соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації, територіальний центр  соціального обслуговування та надання  соціальних послуг Конотопського району

 

 

 

 

Коштів районного бюджету-всього, в тому числі:

-за рахунок коштів іншої субвенції з сільських бюджетів

 

коштів районного бюджету- всього, в тому числі:

-за рахунок коштів іншої субвенції з сільських бюджетів

 

 

 

 

коштів районного бюджету- всього

 

 

 

 

 

 

 

59800

 

11550

 

 

 

11550

 

11550

 

 

 

 

 

 

 

48250

 

 

 

 

 

 

 

Надання швидкісних та своєчасних  соціальних послуг незахищеним верствам населення,

доступність в отриманні вищезазначених послуг.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

Створення сприятливих та комфортних умов для надання та отримання соціальних послуг

 Створення комфортних умов для надання соціальних послуг, в тому числі:

 -для проведення реконструкції нежитлової будівлі по вул.Клубна,27 в с.Духанівка Конотопського району Сумської області під відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району.

 

2019

рік

Управління  соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації, територіальний центр  соціального обслуговування та надання  соціальних послуг Конотопського району

 

Коштів районного бюджету- всього, в тому числі:

-за рахунок іншої субвенції з Духанівського сільського бюджету

224700

 

 

 

200000

Надання та отримання соціальних послуг незахищеним верствам населення в комфортних та сприятливих умовах,

доступність в отриманні якісних послуг.

 

 

 

 

 

ВСЬОГО коштів районного бюджету

у тому числі

за рахунок коштів іншої субвенції з сільських бюджетів

 

 

 

 

 

 

 

284500

 

 

 

 

 

211550

 

 


 

VІІ. Координація та контроль за ходом виконання програми

 

         Організація виконання програми здійснюється управлінням соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації, територіальним центром  соціального обслуговування та надання  соціальних послуг Конотопського району.

            Територіальний центр соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району  подає до 31 грудня  2019 року узагальнену інформацію про виконання програми управлінню соціального захисту населення Конотопської районної державної адміністрації, Конотопській районній державній адміністрації, Конотопській районній раді та відділу економічного розвитку і торгівлі Конотопської районної державної адміністрації.

           Координує  хід виконання даної програми заступник голови Конотопської районної державної адміністрації.

 

 

Заступник голови                                    І.КЛІГУНОВА

 

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту