Новини

Районні заходи до Дня Незалежності України

ImageДень незалежності України – це найбільше національне свято. Незалежність є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців.

Піднесено і велично 23 серпня 2019 року в адмінбудинку Конотопської райдержадміністрації  пройшли районні урочистості присвячені 28-ій річниці Незалежності України. Розпочалися вони із гімну України.

Привітали жителів Конотопського району із Днем Незалежності України  голова районної ради Анатолій Боярчук і голова районної державної адміністрації Микола Горбенко.

„Нам судилося стати учасниками творення української нації. Перед нами стоять складні і великі завдання. Я впевнений, що разом ми здолаємо будь-які перешкоди на шляху зміцнення незалежності нашої держави, адже запорука успіху – у громадській злагоді, високій відповідальності за доручену справу, в об’єднанні громадян в єдиному прагненні – сумлінною працею покращити життя кожної людини.” – наголосив у своєму виступі голова районної ради Анатолій Боярчук. Він подякував всім жителям району за плідну працю,  побажав доброту та достатку.

Окрасою свята стала презентація книги «Ренесанс слави козацької». Це видання є своєрідною енциклопедією історії святкування Всеукраїнського фестивалю «Козацький родослав» – ровесника незалежності. Присутні у залі разом згадали, як зароджувався фестиваль у Конотопському районі, прослухали спогади почесних гостей, які стояли біля витоків цього дійства.

Щирими українськими піснями всіх присутніх вітали талановиті аматори районної сцени.

Святкові заходи з нагоди Дня незалежності України відбулися в сільських радах району, а це і покладання квітів, тематичні вечори і концерти, виставки літератури та народної творчості.

Творення держави – складний і довготривалий процес. Нам судилося стати безпосередніми учасниками відродження української нації. Перед нами стоять складні і великі завдання. Та згуртувавшись у єдиному прагненні, ми зможемо здолати будь-які перешкоди на шляху зміцнення незалежності та процвітання держави.

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту