Новини

День села – свято, що єднає

ImageЯскравим дійством стало святкування Дня села Хижки, Хижківського старостинського округу Бочечківської об’єднаної територіальної громади, яке припало на  19  серпня – у велике  християнське  свято Преображення Господа  Бога  і Спаса Ісуса Христа або  як  у  народі  кажуть «Яблуневий  Спас». 

Окрім місцевих жителів, на іменини с.Хижки завітали заступник голови Конотопської районної ради Ірина Клігунова, голова Бочечківської ОТГ Світлана Граченко, представник ТОВ «Вітчизна», які  привітали  його мешканців зі святом та побажали міцного здоров’я, наснаги у всіх добрих справах, злагоди та добробуту.

Заступник голови районної ради Ірина Клігунова, передала щирі слова привітань від імені голови районної ради Анатолія Боярчука, відзначивши, що історія кожного села є частинкою історії нашої держави. А історію творять люди, творять своєю щоденною нелегкою працею. Адже життя на селі щодня ставить перед ними багато непростих питань, які потребують вирішення. Тому щоденна праця, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу.  Хижки – це село, де живуть працьовиті люди, і завдяки праці яких, село живе і буде жити.

Маленьким жителям с.Хижки, котрі цього річ ідуть до першого класу від очільника району Анатолія Боярчука, його заступник урочисто вручила головний атрибут школяра – це портфелі та набори канцтоварів для першокласників.

Також, учасників святкування пригощали пиріжками з маком і яблуками, а також, українською стравою – кулішем.

Опісля привітальної частини розпочався святковий концерт. Під час нього виступали місцеві митці і колективи Козацького будинку культури, зачаровуючи глядачів задушевними піснями.   

Отож залишається побажати громаді й надалі такої згуртованості, яку вони проявили під час святкування Дня села. 

Image

Image

Image

Image              

Перейти до вмісту