Новини

В Конотопському районі відбулася нарада з актуальних питань

Image7 серпня 2019 року в адмінбудинку Конотопської  районної державної адміністрації за участі керівництва району відбулася робоча нарада з селищним та сільськими головами району, керівниками водних кооперативів, представників служб та установ району.

Під час засідання було обговорено комплекс питань стосовно змін в законодавстві щодо порядку отримання дозволів на спеціальне водокористування, раціональне використанням водних ресурсів , а також щодо монетизації пільг з жовтня 2019 року.

Представники офісу водних ресурсів в Сумській області роз’яснили присутнім порядок видачі дозволів на спеціальне водокористування, що передбачено  постановою Кабінету Міністрів № 1091 від 13 грудня 2017 р.

Реалізація даного порядку забезпечить можливість подання документів в електронному вигляді, чітко визначений термін розгляду документів, у тому числі для органів, що надають висновок про можливість спеціального водокористування. Крім того, документом визначено перелік документів, які подаються разом із заявою для одержання дозволу, встановлено вимоги до заяви на видачу дозволу на спеціальне водокористування.

Таким чином Уряд привів власні нормативно-правові акти з питань видачі дозволу на спеціальне водокористування у відповідність до законодавства.

Наступне питання порядку денного наради стосувалося монетизації пільг, а саме з 1 жовтня 2019 року стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Відповідно до ухваленого рішення паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова. Також, пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк. Для цього “Ощадбанк” вестиме у відповідних автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально.

Після того “Ощадбанк” здійснюватиме переказ коштів на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та “Ощадбанк”. Такий механізм розроблено для забезпечення максимальної зручності тих категорій громадян, які мають право на пільгу і звикли не витрачати сили та час на оплату житлово-комунальних послуг. Йдеться, перш за все, про людей похилого віку, які звикли до усталеного алгоритму дій і не бажають його змінювати.

Також зазначається, що пільги у готівковій формі призначатимуться усім пільговикам, яким потрібен готівковий розрахунок, на підставі поданих особисто заяв до органів соціального захисту населення, які формуватимуть щомісяця до 25 числа реєстри пільговиків для виплати пільг у готівковій формі і передаватимуть їх Мінсоцполітики. Опрацювавши отримані реєстри, Мінсоцполітики надсилатиме їх до "Ощадбанк" та переказуватиме зазначеному банку кошти для виплати монетизованих пільг.

Таким чином, наголошують у відомстві, кошти надходитимуть на особисті рахунки пільговиків, які зможуть зняти їх з власного рахунку в будь-який час.

Перейти до вмісту