32 сесія 7 скликання (12.07.2019)

Про районну програму «Розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Центр…

 Image

                     КОНОТОПСЬКА РАЙОННА РАДА                      

СЬОМЕ СКЛИКАННЯ

ТРИДЦЯТЬ ДРУГА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

12.07.2019

Про районну програму «Розвитку та підтримки

Комунального некомерційного підприємства

«Центр первинної медико-санітарної допомоги»

Конотопської районної ради на 2019 рік» у новій редакції

 

 З метою створення умов для забезпечення доступності та якості надання своєчасної первинної медичної допомоги в населених пунктах Конотопського району, забезпечення діяльності закладів охорони здоров’я первинного рівня медичного обслуговування населення Конотопського району, в тому числі фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів, що не ввійшли до Плану спроможних мереж надання первинної медичної допомоги Сумської області, затвердженого розпорядженням голови Сумської обласної державної адміністрації від 22.05.2018 №311-ОД,  відповідно до рішення Конотопської районної ради від 19.10.2018 «Про забезпечення діяльності структурних підрозділів Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради», статтей 89, 91 Бюджетного кодексу України, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

            районна  рада вирішила:

         1. Затвердити районну програму «Розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради на 2019 рік» у новій редакції (додається).

2. Визначити головним розпорядником коштів районного бюджету та відповідальним виконавцем  Конотопську районну державну адміністрацію.

3. У зв’язку з прийняттям даного рішення, рішення районної ради від 19.04.2019 «Про районну програму «Розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради на 2019 рік у новій редакції» визнати таким, що втратило чинність.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров`я та соціального захисту.

 

Голова                                                                            А.БОЯРЧУК         

       

Ірина Марендич 6 56 70                             

Надіслати: до протоколу – 1, постійній комісії районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту – 1,  районній державній адміністрації – 1, КНП «Центр ПМСД» Конотопської районної ради -1,  фінансовому управлінню РДА -1, відділу  економічного розвитку і торгівлі  РДА – 1.                                                                                                                                         

                                                                                                      Додаток

                    до рішення районної ради

                    сьомого скликання від 12.07.2019

I. ПАСПОРТ

Районної  програми «Розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради на 2019 рік» у новій редакції

(Далі – програма)

1

Ініціатор розроблення програми  

Конотопська районна державна адміністрація

2

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення програми

Розпорядження   голови Конотопської районної державної адміністрації від 19.12.2018  №399-ОД «Про розроблення проекту районної програми «Розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради на 2019 рік», розпорядження   голови Конотопської районної  державної  адміністрації  від  05.07.2019  №156-ОД «Про схвалення проекту районної програми «Розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради на 2019 рік» у новій редакції

3

Розробник програми

Конотопська районна державна адміністрація, Конотопська районна рада, Комунальне некомерційне підприємство  «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради

4

Співрозробник програми

 

5

Відповідальний виконавець програми

Конотопська районна державна адміністрація

6

 

Учасники програми

Конотопська районна державна адміністрація, Конотопська районна рада, Комунальне некомерційне підприємство  «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради, селищна та сільські ради

7

Термін реалізації програми

2019 рік

8

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

Державний, районний, селищний, сільський

9

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, у тому числі:

 

 

                                        8818305  гривня

 

Коштів районного бюджету, в тому числі:

 

– за рахунок іншої  субвенції з

сільських бюджетів;

 

– за рахунок іншої  субвенції з

селищного бюджету;

 

– за рахунок дотації з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету, в тому числі:

отриманої з обласного бюджету;

отриманої з селищного бюджету;

 

– за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами;

 

– за рахунок залишку субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами, який утворився на початок 2019 року .

 

                                        8818305  гривня 

 

                      3223130 гривень

 

 

                                         1595185 гривень

 

 

                      914738  гривень

 

 

 

 

 

 

           758954  гривень

           155784  гривень

 

         

           867000 гривень

 

 

 

 

 

 

          123000 гривень

 

 

II. Визначення проблеми, на розв'язання якої спрямована програма

 

Програма спрямована на забезпечення розвитку та підтримки  Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради для забезпечення надання населенню Конотопського району медичних послуг з первинної медичної допомоги, створення умов для підвищення доступності, якості медичної допомоги, профілактики, діагностики та лікування населення Конотопського району, збереження кадрового потенціалу закладів охорони здоров’я у сільській місцевості, підвищення престижу і соціального статусу медичних працівників первинної ланки.

Первинну медичну допомогу в Конотопському районі надає Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради.

         У зв’язку з реформуванням системи охорони здоров’я України заклади охорони здоров’я первинного рівня медичного обслуговування населення отримали можливість отримувати пряме фінансування з державного бюджету за надані медичні послуги. 15 серпня 2018 року Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради та Національна служба здоров’я України уклали договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, за яким з 1 жовтня 2018 року отримує кошти на утримання закладів охорони здоров’я, що ввійшли до Плану спроможної мережі надання первинної медичної допомоги Сумської області, затвердженого розпорядженням голови Сумської обласної державної адміністрації від 22.05.2018 №311-ОД «Про затвердження Плану спроможних мереж надання первинної медичної допомоги Сумської області».

         Для формування оптимальної мережі  закладів охорони здоров’я первинного рівня  медичного обслуговування населення відповідно до вищевказаного Плану необхідно оптимізувати 24 лікувально-профілактичних підрозділів Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради. Але враховуючи значну віддаленість фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів від амбулаторій, з метою недопущення погіршення надання первинної медичної допомоги в населених пунктах Конотопського району потребує вирішення питання: збереження існуючої мережі структурних підрозділів Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради, а саме: фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів, що не ввійшли до Плану спроможних мереж надання первинної медичної допомоги Сумської області. У зв’язку з необхідністю створення належних умов для забезпечення доступності та якості надання своєчасної первинної медичної допомоги в населених пунктах Конотопського району Конотопською районною радою прийнято рішення  від 19.10.2018 «Про забезпечення діяльності структурних підрозділів Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради», відповідно до якого на утримання вищезазначених закладів охорони здоров’я залучаються кошти з районного бюджету з урахуванням отриманих міжбюджетних трансфертів із селищної та сільських рад Конотопського району на території, яких вони розташовані.

          Коштів, які отримає Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради від Національної служби здоров’я України у 2019 році за оперативними розрахунками відповідно до кількості підписаних декларацій про вільний вибір лікаря недостатньо для утримання  Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради.

Технічний стан та матеріально-технічна база закладів охорони здоров’я Конотопського району не відповідає сучасним вимогам надання якісної медичної допомоги. Значна частина лікувально-профілактичних підрозділів Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради потребує проведення реконструкцій та ремонтних робіт, що забезпечить приведення санітарно-технічного стану лікувально-профілактичних підрозділів до вимог стандартів надання медичної допомоги, продовження експлуатаційного ресурсу будівель, підвищення енергозбереження та енергоефективності, що в свою чергу потребує  значних капіталовкладень.  Для забезпечення медичних закладів первинної ланки сучасним медичним обладнанням у відповідності до наказу Міністерства охорони здоров’я  України від 26.01.2018  №148 «Про затвердження Примірного табеля матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я та фізичних осіб-підприємців, які надають первинну медичну допомогу» необхідне оновлення матеріально-технічної бази.

За рахунок коштів районного бюджету планується виділити кошти по головному розпоряднику районного бюджету Конотопській районній державній адміністрації на розвиток та підтримку  Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради  в загальній сумі 8818305 грн., в тому числі за рахунок коштів сільських бюджетів в сумі 3223130 грн., за  рахунок коштів селищного бюджету в сумі 1595185 грн.,  за рахунок дотації з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету, в тому числі отриманої з обласного та селищного бюджетів у сумі 914738 грн., за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами у сумі 867000 грн., за рахунок залишку субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами, який утворився на початок 2019 року в сумі 123000 грн., а саме: на  оплату праці з нарахуванням, для підвищення оплати праці у вигляді стимулів шляхом здійснення додаткових виплат преміювання медичним працівникам, на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, на придбання туалету, штахетника, на придбання медикаментів, лабораторних реактивів та розхідних матеріалів, на оплату послуг (крім комунальних), на оплату видатків на відрядження, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв,  на інші поточні видатки, на придбання ультрафіолетової лампи для збереження стерильності інструментарію для зубного лікаря Великосамбірської сільської лікарської амбулаторії; на придбання обладнання для впровадження телемедицини, на придбання бензину, запасних частин та мастильних матеріалів до санітарних автомобілів, на придбання швидких тестів на вагітність, ВІЛ, вірусні гепатити В і С, тропоніни, тест-смужок для аналізу сечі та до глюкометра, на придбання дрібного медичного обладнання, на придбання приладів електротерапії «Біомед», на придбання комплектів меблів, на придбання комплекту комп’ютерної техніки та багатофункціонального пристрою, на придбання твердопаливних котлів в комплекті, на придбання сумок-укладок сімейного лікаря та молодшого спеціаліста з медичною освітою з комплектацією, на придбання аналізаторів сечі для лабораторій, на проведення поточних ремонтів, на плану за оренду приміщення, на проведення реконструкції будівлі Кузьківського фельдшерського пункту Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради, що знаходиться за адресою: Конотопський район, с.Кузьки, вул.Шевченка, 18а, на забезпечення дітей до двох років з малозабезпечених сімей безкоштовним  дитячим харчуванням, на забезпечення критичної потреби в лікувальному харчуванні (харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання) Загорної Ірини Андріївни, на відшкодування вартості лікарських засобів та засобів індивідуального догляду пільгових категорій населення, на відшкодування вартості  зубопротезування пільгових категорій населення.

         Крім того за рахунок коштів районного бюджету забезпечується здійснення напрямків згідно окремих затверджених цільових програм, а саме:

        – районна цільова соціальна програма протидії захворюванню на туберкульоз у 2017-2019 роках у новій редакції в сумі 150017 грн. для забезпечення організації проведення раннього виявлення туберкульозної інфекції серед дитячого населення шляхом проведення туберкулінодіагностики (закупівля туберкуліну);

     – районна програма розвитку паліативної допомоги на 2018-2020 роки у новій редакції в сумі 38430 грн. для забезпечення формування системи ефективної паліативної допомоги відповідно до потреб населення та міжнародних стандартів;

     – районна програма «Навчання лікарів-інтернів та забезпечення лікарськими кадрами медичних закладів первинної ланки Конотопського району на 2018-2020 роки» у новій редакції в сумі 81917 грн. для забезпечення  проходження інтернатури лікаря-інтерна за спеціальністю «загальна практика-сімейна медицина» на базі Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради.

 

 

III. Визначення мети програми

 

              Мета цієї програми полягає у створенні умов для  забезпечення доступності та якості надання своєчасної первинної медичної допомоги населенню Конотопського району, збереження існуючої мережі закладів охорони здоров’я району, модернізації та зміцненні матеріально-технічної бази Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради, оснащення його необхідним медичним обладнанням, що допоможе покращити якість та тривалість життя населення.

 

IV. Обґрунтування шляхів і засобів розв'язання проблеми, обсягів                          та джерел фінансування, строки та етапи виконання програми

 

Видатки пов’язані з реалізацією даної програми, здійснюються за рахунок виділених у встановленому порядку коштів з районного бюджету.

         Для розв’язання  проблеми створення належних умов для надання якісної медичної допомоги населенню, забезпечення доступності та ефективності первинної медичної допомоги, збереження та зміцнення здоров’я населення, збереження кадрового потенціалу закладів охорони здоров’я у сільській місцевості, забезпечення пільгових категорій населення лікарськими засобами, засобами індивідуального догляду та безкоштовним зубопротезуванням, недопущенні ліквідації структурних підрозділів Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради, а саме: фельдшерсько-акушерських та  фельдшерських пунктів, що не ввійшли до Плану спроможних мереж надання первинної медичної допомоги Сумської області шляхом забезпечення розвитку та підтримки  Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради», що дасть змогу:

·         створити умови для забезпечення надання якісної медичної допомоги;

·         збереження та зміцнення здоров’я населення;

·         зниження рівня інвалідності населення;

·         забезпечення доступності та рівності жителів району при отриманні медичної допомоги;

·         забезпечення гарантованого рівня надання кваліфікованої медичної допомоги;

·        забезпечення лікарськими засобами пільгових категорій населення;

·        забезпечення надання зубопротезної допомоги пільговим категоріям населення;

·        забезпечення дітей до двох років з малозабезпечених сімей безкоштовним  дитячим харчуванням;

·        запобігання розвитку ускладнень та поліпшення якості життя хворих, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання;

·        зміцнення матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних  підрозділів;

·        створення сучасної системи інформаційного забезпечення у сфері охорони здоров’я;

·        поліпшення технічного стану будівель;

·        підвищити  енергоефективність  та енергозбереження   лікувально-профілактичних  підрозділів;

·        забезпечити   раціональне  та ефективне   використання  енергоресурсів;

·         підвищення престижу праці медичних працівників;

·         зменшення плинності та міграції медичних кадрів;

·         забезпечення розвитку первинної медико-санітарної допомоги.

             Виконання програми здійснюється  в 2019 році.

Ресурсне забезпечення районної програми

гривень

Обсяг коштів, які планується залучити на виконання програми

Рік виконання програми

Усього витрати на виконання програми

 

Обсяг ресурсів усього, у тому числі:

 

2019 рік

 

8818305

 

Районний бюджет, в тому числі:

 

– за рахунок  іншої субвенції з  сільських бюджетів,

 

– за рахунок  іншої субвенції з  селищного бюджету,

 

2019 рік

 

2019 рік

 

 

2019 рік

 

 

8818305

 

3223130

 

 

1595185

 

                                                                                              

Продовження таблиці

Обсяг коштів, які планується залучити на виконання програми

Рік виконання програми

Усього витрати на виконання програми

– за рахунок дотації з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету, в тому числі:

отриманої з обласного бюджету,

отриманої з селищного бюджет,

 

– за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами;

 

– за рахунок залишку субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами, який утворився на початок 2019 року.

 

2019 рік

 

 

 

 

 

 

 

2019 рік

 

 

 

 

2019 рік

 

914738

 

 

 

 

 

758954

155784

 

 

867000

 

 

 

 

 

123000

 

 

V. Перелік завдань і заходів програми та результативні показники

 

Основними завданнями програми є створення умов для ефективного функціонування в районі первинної медичної допомоги, забезпечення доступності та якості медичного обслуговування населення, збереження і покращення здоров’я населення району, підвищення престижу і соціального статусу медичних працівників первинної ланки, оновлення матеріально-технічної бази, поліпшення умов праці медичних працівників, забезпечення діяльності закладів охорони здоров’я первинного рівня медичного обслуговування населення Конотопського району, в тому числі  фельдшерсько-акушерських та  фельдшерських пунктів, що не ввійшли до Плану спроможних мереж надання первинної медичної допомоги Сумської області, що в свою чергу пов’язано з  забезпеченням розвитку та підтримки  Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради.


VI. Напрями діяльності та заходи програми

п/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

 

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

 

Виконавці

 

Джерела

фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість),грн.

 

Очікуваний результат

1.

Забезпечення  діяльності закладів охорони здоров’я первинного рівня медичного обслуговування населення Конотопського району

Розвиток та підтримка Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради, в тому числі:

 

виплата заробітної плати, в тому числі:

– на оплату праці лікарів-стоматологів, зубних лікарів, сестер медичних стоматологічного кабінету;

 

– на оплату праці працівників фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів, що не ввійшли до Плану спроможних мереж надання первинної медичної допомоги Сумської області;

 

– на підвищення оплати праці у вигляді стимулів шляхом здійснення додаткових виплат преміювання медичним працівникам;

 

 нарахування на оплату праці, в тому числі:

– нарахування на оплату праці лікарів-стоматологів, зубних лікарів, сестер медичних стоматологічного кабінету;

 

– нарахування на оплату праці працівників фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів, що не ввійшли до Плану спроможних мереж надання первинної медичної допомоги Сумської області;

2019  рік

Конотопська районна державна адміністрація, Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради

 

Всього, у тому числі:

 

 

 

 

 

Всього, у тому числі:

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільських бюджетів,

– за рахунок коштів селищного бюджету,

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільських бюджетів,

– за рахунок коштів селищного бюджету,

 

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільських бюджетів,

 

 

 

Всього, у тому числі:

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільських бюджетів,

– за рахунок коштів селищного бюджету,

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільських бюджетів,

– за рахунок коштів селищного бюджету,

 

 

 

8818305

 

 

 

 

 

 

2602147

 

474244

323045

151199

 

1853998

1201499

652499

 

 

 

273905

273905

 

 

 

 

737222

 

108590

75326

33264

 

568365

368645

199720

Надання на належному рівні якісної та ефективної медичної допомоги , забезпечення доступності населення Конотопського району до первинної медичної допомоги, зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я первинного рівня

 

 Продовження таблиці

п/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

 

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

 

Виконавці

 

Джерела

фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість),грн.

 

Очікуваний результат

1.

Забезпечення  діяльності закладів охорони здоров’я первинного рівня медичного обслуговування населення Конотопського району

– нарахування на підвищення оплати праці у вигляді стимулів шляхом здійснення додаткових виплат преміювання медичним працівникам;

 

предмети, матеріали,обладнання та інвентар, у тому числі:

 

– на придбання канцелярських товарів, медичних бланків, господарчих та малоцінних товарів, будівельних матеріалів;

 

– на придбання бензину А-92;

 

– на придбання запасних частин та мастильних матеріалів до санітарних автомобілів;

 

– на придбання меблів;

 

– на придбання туалету та штахетника;

 

медикаменти та перев’язувальні матеріали, у тому числі:

 

– придбання медикаментів для надання невідкладної медичної допомоги;

 

– придбання дезінфікуючих засобів;

 

 

– придбання стоматологічних матеріалів;

 

2019  рік

Конотопська районна державна адміністрація, Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільських бюджетів,

 

 

 

Всього, у тому числі:

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільських бюджетів,

– за рахунок коштів селищного бюджету,

 

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів селищного бюджету,

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільського бюджету,

– за рахунок коштів селищного бюджету,

 

За рахунок коштів районного бюджету

 

За рахунок коштів районного бюджету

 

Всього, у тому числі:

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільських бюджетів,

– за рахунок коштів селищного бюджету,

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільських бюджетів,

– за рахунок коштів селищного бюджету,

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільських бюджетів,

– за рахунок коштів селищного бюджету,

60267

60267

 

 

 

577462

 

36762

24817

11945

 

 

463400

113400

 

26000

6000

20000

 

40300

 

11000

 

371953

 

85635

60423

25212

 

21220

14550

6670

 

113978

77637

36341

Надання на належному

рівні якісної та ефективної медичної допомоги , забезпечення доступності населення Конотопського району до первинної медичної допомоги, зміцнення матеріально-технічної бази закладів

охорони

здоров’я первинного

рівня

 

 Продовження таблиці

п/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

 

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

 

Виконавці

 

Джерела

фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість),грн.

 

Очікуваний результат

1.

Забезпечення  діяльності закладів охорони здоров’я первинного рівня медичного обслуговування населення Конотопського району

– придбання дрібного медичного обладнання;

– придбання швидких тестів на вагітність, ВІЛ, вірусні гепатити В і С, тропоніни, глюкометра та тест-смужок до глюкометра;

– придбання лабораторних реактивів та розхідних матеріалів для лабораторії;

 

оплата послуг (крім комунальних),  у тому числі:

 – на оплату послуг зв’язку та Інтернету, послуг з поточного ремонту медичного обладнання, утилізації медичних відходів, проведення протиепідемічних заходів, касове обслуговування;

 

 – на оплату послуг за користування програмним забезпеченням для впровадження медичної інформаційної системи;

 

– на проведення поточних ремонтів та плату за оренду приміщення;

 

 

  витрати на відрядження, у тому числі:

– направлення медичних працівниківдо м.Суми для проходження циклу удосконалення та  атестації на кваліфікаційну категорію;

 

2019  рік

Конотопська районна державна адміністрація, Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради

За рахунок коштів районного бюджету

 

За рахунок коштів районного бюджету

 

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів селищного бюджету,

 

 

Всього, у тому числі:

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільських бюджетів,

– за рахунок коштів селищного бюджету,

 

 

 

За рахунок коштів районного бюджету

 

 

 

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільських бюджетів,

 

 

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільських бюджетів,

– за рахунок коштів селищного бюджету,

 

 

 

27700

 

76010

 

 

47410

47410

 

 

465740

 

34880

25197

9683

 

 

 

 

150000

 

 

 

 

280860

160860

 

 

 

23120

13060

10060

 

 

 

Надання на належному рівні якісної та ефективної медичної допомоги , забезпечення доступності населення Конотопського району до первинної медичної допомоги, зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я первинного рівня

 

 

Продовження таблиці

п/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

 

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

 

Виконавці

 

Джерела

фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість),грн.

 

Очікуваний результат

1.

Забезпечення  діяльності закладів охорони здоров’я первинного рівня медичного обслуговування населення Конотопського району

витрати на оплату комунальних послуг та енергоносіїв

 

– на оплату теплопостачання; на оплату  водопостачання і водовідведення; на оплату  електроенергії; на оплату природного газу; на оплату інших енергоносіїв;

 

інші поточні видатки, у тому числі:

– витрати на оплату  екологічного податку;

 

придбання ультрафіолетової лампи для збереження стерильності інструментарію для зубного лікаря Великосамбірської сільської лікарської амбулаторії;

 

придбання обладнання для впровадження телемедицини;

 

придбання комплектів меблів для Попівської АЗПСМ та Пекарівської АЗПСМ Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради;

 

 

2019  рік

Конотопська районна державна адміністрація, Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільських бюджетів,

– за рахунок коштів селищного бюджету,

– за рахунок дотації з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету, в тому числі:

отриманої з обласного бюджету

отриманої з селищного бюджету,

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільських бюджетів,

– за рахунок коштів селищного бюджету,

 

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільського бюджету,

 

 

 

За рахунок коштів районного бюджету

– за рахунок коштів селищного бюджету,

 

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами;

– за рахунок залишку субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами, який утворився на початок 2019 року;

1128857

127409

86710

 

 

914738

 

 

758954

155784

 

7430

5990

1440

 

 

7500

7500

 

 

 

513000

33000

 

199000

 

158000

 

 

41000

 

 

Надання на належному рівні якісної та ефективної медичної допомоги , забезпечення доступності населення Конотопського району до первинної медичної допомоги, зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я первинного рівня

 

  Продовження таблиці

п/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

 

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

 

Виконавці

 

Джерела

фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість),грн.

 

Очікуваний результат

1.

Забезпечення  діяльності закладів охорони здоров’я первинного рівня медичного обслуговування населення Конотопського району

придбання сумок-укладок сімейного лікаря з комплектацією для Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради;

 

 

 

 

придбання сумок-укладок молодшого спеціаліста з медичною освітою з комплектацією для Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради;

 

 

 

придбання аналізаторів сечі для лабораторій для Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради;

 

 

 

 

придбання приладів електротерапії «Біомед»;

 

2019  рік

Конотопська районна державна адміністрація, Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами;

– за рахунок залишку субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами, який утворився на початок 2019 року;

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами;

– за рахунок залишку субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами, який утворився на початок 2019 року;

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами;

– за рахунок залишку субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами, який утворився на початок 2019 року;

 

За рахунок коштів районного бюджету

106000

 

84000

 

 

 

22000

 

 

 

90000

 

71000

 

 

19000

 

 

 

 

259000

 

154000

 

 

41000

 

 

 

 

42000

 

Надання на належному рівні якісної та ефективної медичної допомоги , забезпечення доступності населення Конотопського району до первинної медичної допомоги, зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я первинного рівня

 

 Продовження таблиці

п/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

 

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

 

Виконавці

 

Джерела

фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість),грн.

 

Очікуваний результат

1.

Забезпечення  діяльності закладів охорони здоров’я первинного рівня медичного обслуговування населення Конотопського району

придбання твердопаливного котла в комплекті;

 

придбання комплекту комп’ютерної техніки та багатофункціонального пристрою;

 

 

проведення реконструкції будівлі Кузьківського фельдшерського пункту Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради, що знаходиться за адресою: Конотопський район, с.Кузьки, вул.Шевченка, 18а;

 

забезпечення інших заходів у сфері охорони здоров’я, у тому числі:

 

продукти харчування, у тому числі:

на забезпечення дітей до двох років з малозабезпечених сімей безкоштовним  дитячим харчуванням;

– на забезпечення критичної потреби в лікувальному харчуванні (харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання) Загорної Ірини Андріївни;

 

інші виплати населенню, в тому числі:

– на відшкодування вартості лікарських засобів та засобів індивідуального догляду пільгових категорій населення;

          – на відшкодування вартості  зубопротезування пільгових категорій населення. 

2019  рік

Конотопська районна державна адміністрація, Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільського бюджету,

 

За рахунок коштів районного бюджету

 

 

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами;

 

 

 

Всього, у тому числі:

 

 

Всього, у тому числі:

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів селищного бюджету,

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільського бюджету,

 

 

Всього, у тому числі:

 

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів сільських бюджетів,

– за рахунок коштів селищного бюджету,

За рахунок коштів районного бюджету, де з них:

– за рахунок коштів селищного бюджету,

15000

15000

 

27000

 

 

 

800000

 

400000

 

 

 

 

845874

 

 

237604

37604

9182

 

200000

200000

 

 

608270

 

508270

182000

112450

100000

35000

Надання на належному рівні якісної та ефективної медичної допомоги , забезпечення доступності населення Конотопського району до первинної медичної допомоги, зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я первинного рівня

 

Продовження таблиці

п/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

 

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

 

Виконавці

 

Джерела

фінансування

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість),грн.

 

Очікуваний результат

 

 

Всього по програмі,  в тому числі:

 за рахунок  іншої субвенції з  сільських бюджетів;

 

– за рахунок  іншої субвенції з

 селищного бюджету,

 

– за рахунок дотації з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету, в тому числі:

отриманої з обласного бюджету;

отриманої з селищного бюджету,

 

 – за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами;

 

– за рахунок залишку субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами, який утворився на початок 2019 року.

 

 

 

8818305

 

3223130

 

 

1595185

 

 

914738

 

 

 

 

 

 

758954

155784

 

 

867000

 

 

 

 

 

123000

 


VII. Координація та контроль за ходом виконання програми

 

       Організація виконання програми здійснюється Комунальним некомерційним підприємством «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради, який до 20 січня 2020 року подає узагальнену інформацію про стан її виконання голові Конотопської районної державної адміністрації, голові Конотопської районної ради та до відділу економічного розвитку і торгівлі  Конотопської районної державної адміністрації.

       Координує  хід виконання цієї програми заступник голови Конотопської районної державної адміністрації.

 

 

Голова                                                                            А.БОЯРЧУК                

 

 

 

Перейти до вмісту