Новини

З любов’ю вічною до тебе, рідний краю!

ImageВ Конотопському районі розпочався I етап обласного фестивалю народної творчості «З любов’ю вічною до тебе, рідний краю!», присвячений  30-й річниці незалежності України, який триватиме в Сумській області протягом 2-х років.

 В рамках даного фестивалю 17 травня 2019 року за участі керівництва району, депутатів районної ради, ЗМІ, громадськості відбулися  звітні концерти  аматорів художньої самодіяльності В. Самбірського та Дептівського  сільських будинків культури. 

У фойє сільських будинків культури гостей свята зустрічали виставки декоративно-ужиткового мистецтва митців села та святково прибрані сцени символікою України.

 З давніх часів музика всюди супроводжує людину. Як і все в цьому світі, вона змінюється: деякі музичні стилі хоча й з’явилися давно, але й донині зберігають свою популярність, інші виникли буквально 5-10 років тому і лише набирають собі прихильників.

Пісня, як естафета, передає від покоління до покоління історичну правду про свій народ, його стремління і заповіти. Вона ллється над просторами нашого краю – барвиста, як квітуча весна, чиста – наче джерело, світла, як блакить синього неба.

У звітних концертах взяли участь творчі колективи та виконавці – вокалісти, музиканти, хореографи та представники театрального напрямку, які своїми виступами  дарували насолоду глядачам, приємні відчуття та гордість за співочий Конотопський край.

За активну участь і вагомий внесок у розвиток самодіяльного мистецтва Конотопщини, активну участь в культурно-мистецьких заходах та з нагоди        І етапу обласного фестивалю народної творчості «З любов’ю вічною до тебе, рідний краю!», присвяченого 30-й річниці незалежності України, грамотами голови Конотопської районної ради та голови Конотопської районної державної адміністрації нагороджені організатори та кращі аматори сцени.

             Тож, попри всі негаразди, не зміліє джерело народної творчості, мудрості й любові, і наша земля буде процвітати в мирі і злагоді.

Image

Image 

 Image

Image 

Image 

Image 

Image 

Перейти до вмісту