Новини

Прийом громадян: на часі – питання впровадження медичної реформи

ImageПротягом цього тижня голова районної ради Анатолій Боярчук і голова райдержадміністрації Микола Горбенко здійснили виїзні прийоми громадян в населених пунктах Конотопського району.

Керівництво району відвідали Великосамбірську, В’язівську, Гружчанську, Дептівську, Землянську, Шевченківську сільські ради, де зустрілися з депутатами, сільськими головами, медиками та жителями населених пунктів. У ході зустрічі обговорили питання впровадження медичної реформи. Розглянули стан підписання декларацій з обрання сімейного лікаря в електронній системі «Електронне здоров’я» в розрізі медичних установ району.

«Право на медичне обслуговування гарантується Конституцією та іншими законами України. Держава страхує кожного громадянина України. Самостійно звертатись за «страховкою» не потрібно. Національна служба здоров’я певним чином і є національним страховиком, але оформляється не «страховка», а декларація. Кожен громадянин має укласти договір, що називається «декларація» зі своїм сімейним лікарем, в якого він буде обслуговуватись. Коли людина укладає декларацію, відомості про пацієнта і лікаря йдуть в електронну систему е-Health. Після цього будуть йти нарахування на первинну медичну допомогу по обслуговуванню даного пацієнта. Оплата зарплати та інших витрат будуть нараховуватись по конкретному сімейному лікарю в амбулаторії, в якій він працює» – відзначив головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної – медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради Анатолій Маняк.  

Голова районної ради Анатолій Боярчук зауважив, що медична реформа є незворотною і вкрай важливою. На даному етапі основним завданням є забезпечення на всіх рівнях інформаційно-роз’яснювальної роботи серед жителів району, так як заключати договори з сімейними лікарями мають усі верстви населення. Тож необхідно продовжувати роботу в даному напрямку.

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту