Новини

Керівники Конотопського району провели нараду з селищним і сільськими головами

Image16 січня 2019 року в адмінбудинку Конотопської РДА, голова районної ради Анатолій Боярчук і голова районної державної адміністрації Микола Горбенко провели нараду з селищним та сільськими головами.

До участі були запрошенні керівники медичних установ району.

Першим розглянули актуальні питання впровадження медичної реформи в районі, а також проблеми, які виникають в ході її реалізації.

«З 1 липня 2018 року первина ланка запрацювала по-новому, – зауважив головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради Анатолій Маняк. – З цією метою створено некомерційний комунальний заклад, адже у 2019 році фінансування здійснюватиметься відповідно до угод, укладених із Національною агенцією здоров’я України. Рушійним важелем у даній реформі є підписання декларації з лікарем з надання первинної медичної допомоги. І що головне – кошти йтимуть за пацієнтом, який укладає декларацію з сімейним лікарем».

На сьогодні в районі вже 72 % населення підписали декларації. Доповідач назвав дільниці, де процес відбувається належним чином, та ті, які мають низький відсоток укладених декларацій.

Керівники району рекомендували лікарям активізувати діяльність по підписанню декларацій, проводити роз'яснювальну роботу серед населення, залучаючи органи місцевого самоврядування та інші існуючі можливості. Особливу увагу вони радили звернути на малі та віддалені села, громадян похилого віку, сім’ї, які  опинились в складних життєвих обставинах.

Вибирати лікаря можна у будь-якому закладі первинної допомоги незалежно від місця проживання або прописки. Кінцевого терміну підписання декларацій немає. Обрати свого лікаря встигнуть усі.  

Було також обговорено процес реорганізації закладів охорони здоров'я районі, зокрема збереження і функціонування ФП.    

Голова районної ради Анатолій Боярчук відзначив, що завдяки тісної співпраці депутатів всіх рівнів, у районі створені належні умови, для надання якісних медичних послуг населенню. У 2019 році, переймаючи успішний досвід Полтавської області, за підтримки народного депутата України Ігоря Молотка, голови Сумської ОДА Миколи Клочка, керівників сільськогосподарських підприємств району, заплановано закупити пересувний діагностичний комплекс — амбулаторію на колесах. 

Наступними на порядку денному заслухали інформації начальників відділів та управлінь райдержадміністрації, а саме: про дотримання законодавства у сфері містобудування; про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю; про монетизацію субсидій; про впровадження концепції нової української школи у закладах середньої освіти району; про соціальний захист дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі таких, що можуть загрожувати їх життю та здоров’ю.  

З  розглянутих на нараді  питань сільські голови отримали роз'яснення  та конкретні  рекомендації щодо практичного їх вирішення.

Image

Image 

Перейти до вмісту